Foamax III weet wat je slikt

Dit stuurde ik vanavond naar mijn apotheek.

Nu ik weer een dag met koorts en kramp in mijn darmen achter de rug heb, even het volgende.

In de kalktabletten zit aspartame een kunstmatige zoetstof, heeft, dacht ik, een laxerende werking.
Bovendien n zit er sorbitol in met nog een zwaarder resultaat maagklachten darm klachten en daarnaast zit er in de alendroninezuur E 460 en E 468 allebei stoffen met een laxerende werking. E 468 is een voedingssupplement dat alleen aan voeding mag worden toegevoegd. Over de werking is niks bekend De Europese richtlijn is dat er een beperking op zit. 30g/3kg en dat kan ik niet controleren. Bovendien mag E468 niet samen gebruikt worden met een heleboel ander E-stoffen waar een beperking op zit.
E 470b is een dierlijk vetzuur.
Ik zal met de kalktabletten dan ook maar stoppen. Blijkbaar is de combinatie van deze 2 tabletten niet mogelijk te veel darmklachten.

In Fosamax zit ook E460., maar niet E468 en E470b, E460 is een melklactose. Dus mensen met een lactose allergie mogen beide tabletten sowieso niet hebben.
Over de kalktabletten heb ik al eens eerder geklaagd wegens de slechte verdraagzaamheid bij mijn huisarts. Het aantal vitamine D
3 tabletten die op de GVS-lijst staan is beperkt. Fosavance moet ik me eerst uitzoeken wat daar in zit voor ik daar toe overga.
Ik neem aan dat Alendroninezuur 70 PCH en fosamax 70 een containerwerking hebben. waardoor ik daar lange tijd last van heb.
Bijgevoegd de E-lijst. Hier staat ook weer niet alles in, andere sites geven weer andere informatie. Maar het is al een beetje uitgebreid.
Er moet nog opgemerkt worden dat Alendroninezuur 70 PCH volgens de bijsluiter geristreerd is. In werkelijkheid is dat niet zo

Een alternatief is Fosavance. Een combinatie tablet. Als je er de bijsluiter van moet hebben, heb je uithoudingsvermogen nodig en als je met een Apple werkt de Explorer, van Microsoft.

Europa legt Microsoft een boete op omdat Microsoft de broncode weigert te geven van Windows, maar zelf kunnen ze niet een site maken die onafhankelijk is van Microsoft. Hypocriet, maar dit terzijde.

De bijsluiter van Fosavance is hier te downloaden

|

Androgel

Ik kreeg vandaag een vraag over Androgel en het gebruik er van.
Androgel zit in een verpakking van 50 mg testosteron. Dat moet je dan ook zo houden elke dag. Dat wil zeggen, voor het smeren douche ik me. Zodat er eventuele resten van de dag er voor weg zijn. Na het smeren mag je een bepaalde tijd niet douchen, ik meen 4 uur. Elke dag een nieuw onderhemd en in de zomer een nieuw T-shirt of hemd. Het staat wel niet in de bijsluiter, maar als je hetzelfde hemd een hele week aan hebt en in contact komt met de gel, dan kun je je voorstellen, dat op het eind van de week je last krijgt van een overdosis, omdat er altijd resten in het hemd achterblijven. Het lijkt me ook niet echt hygiënisch, maar dat is persoonlijk.
Heb je een relatie en heb je seks, ook dan moet je uitkijken dat je partner geen last krijgt van de testosteron.
|

Fosamax II

Ik heb wat onderzoek gedaan ten aanzien van Alendroninezuur 70 van de firma PCH. Hoogstwaarschijnlijk wordt het probleem veroorzaakt door 2 zogenaamde E stoffen. Men gebruikt in de tablet E-468. Deze stof komt niet voor op de Nederlandse E-middelenlijst. Hij mag wel gebruikt worden, maar alleen met een speciale vergunning en is alleen toegelaten voor voedingsmiddelen. We praten hier over een medicijn. E-468 is een draagstof voor zoetstof. Ik vraag me af wat zoetstof in dit middel te zoeken heeft. Je mag er niet op kauwen, maar moet het in een keer met minimaal 200 ml water door slikken. Ik denk dat E468 erger is als de kwaal. Een van de werkingen is dat het laxerend werkt en dat het een darmprobleem veroorzaakt en laat ik daar nu net last van hebben sinds ik ze gebruik. Constant pijn aan mijn darmen.

De tweede stof is E-470. Dit is een dierlijke cellulose stof. Ik ben vegetariër, dus met dierlijk cellulose stoffen kan ik ernstige problemen krijgen.

Het middel heeft een RVG nummer dat niet geregistreerd staat in de Nederlandse Geneesmiddelenbank. http://www.cbg-meb.nl/
Het nummer is RVG30438 Dus ik kan geen extra informatie krijgen over dit middel. De patiëntenbijsluiter bevat meestal niet alle informatie. In de artsenbijsluiter staat meer.

Dus als je alternatieve geneesmiddelen krijgt. Kijk vooral wat er in zit. Als je een probleem krijgt wordt dat meestal veroorzaakt door een bijstof. Het middel is dan wel goedkoper, maar of het dan ook even goed is valt te betwijfelen. zeker als de bijstoffen anders zijn. Misschien is het wel de bedoeling, want mensen die onder de groene zode liggen kosten helemaal niks meer.
|

Fosamax

Sinds mei 2003 slik ik fosamax 70 voor mijn bot-ontkalking. In november gaven ze me in het kader van de bezuinigingen op de gezondheidszorg een alternatief met de naam Alendroninezuur 70mg. Nu slik ik mijn fosamax elke zondagmorgen. De donderdag erna krijg ik afkickverschijnselen. Ik wordt onrusting krijg angsten enz. enz. Ik ken de verschijnselen, want ik ben ooit afgekickt van een slaaptablet. Als ik dan de zondag weer de alternatieve fosamax slik is het probleem weer voorbij.

Mijn vragen zijn:

Slik je fosamax 70
Krijg je ook hiervoor een alternatatief, en zo ja herken je dit verschijnsel?

De prijzen zijn
Fosamax kost 102 euro voor 3 maanden
Het alternatief kost 64 euro voor 3 maanden.
|

Antwoord CZ groep over borstkankeronderzoek bij mannen

Dit is het antwoord dat de CZ groep me stuurde over Borst Kanker onderzoek wel voor vrouwen, maar niet voor mannen. En dan bekruipt me toch het gevoel dat iedereen een beetje voor de gek wordt gehouden. Want als je zo redeneert zoals de verzkering redeneert, waarom moet het dan extra vermeldt worden. Alles is toch specialistische hulp niet waar.

Geachte heer Crutzen,

U informeert naar borstkanker onderzoek bij mannen in verband met syndroom van Klinefelter.
Dit kan gebeuren via huisarts, daar moet u om doorverwijzing vragen voor de specialist in het ziekenhuis.
Zij zullen dan verder het borstonderzoek voort zetten.
Dit valt dan gewoon onder specialisten hulp.
Wij vertrouwen erop u voor dit moment voldoende geïnformeerd te hebben.
met vriendelijke groeten,

klantenadviseur Venlo
Verzekerden & Service
tel. 077-35 57 222
|