Kinderpostzegels

Permalink
Gisteren avond stonden belde 2 meisjes van de Broederschool aan de deur. Ik stond net mijn eten klaar te maken, toen de bel ging. Ze kwamen voor kinderpostzegels. Nou zei ik, daar heb ik vroeger als kind ook mee langs de deur gelopen. Dat zei bijna iedereen, waar we aangebeld hebben, zei een van de meisjes. Ik zeg hoe oud zijn jullie. 12 jaar, ik ben 68 dus dan weet je hoe lang het het geleden is. U ziet wel nog goed uit voor 68 zei het meisje en het is dus 56 jaar geleden. Ik zei goed zo. Hoofdrekenen kon ze wel, dat deed me goed als leraar Wis- en Natuurkunde. Ik ze het moet nog ouder zijn, want de meneer tegenover me is al 76. Ik ben gisteren toch maar eens gaan kijken hoelang kinderpostzegels al bestaan. In 1924 zijn ze voor het eerst gekomen. Dus mijn ouders die in 1924 geboren zijn hebben al met kinderpostzegels gelopen. In 1942,1943 en 1944 zijn er geen postzegels geweest, in verband met WOII.
Ik was overigens 11 jaar toen ik er mee liep. Ik ben in augustus geboren. Ik was 11 jaar op de zesde klas van de lagere school. En dan was je blij als iemand wat kocht. Als je niks verkocht, dan werd je daar al snel mee gepest. Van alles werd een wedstrijd gemaakt in mijn tijd. Gelukkig had ik mijn oma en 2 tantes op Terwinselen wonen en aangezien zij geen kinderen hadden van mijn leeftijd kochten ze wel altijd iets. Natuurlijk mijn moeder ook. 
Vroeger waren het alleen postzegels en kaarten. Maar tegenwoordig ook andere spullen. Ik heb gekozen voor een shopper. Altijd wel handig om mee te nemen. 
Een van de meisjes zei ee keer meneer tegen me. Dat moest ik toch corrigeren naar mevr. Daar keek ze verbaasd van op. 
Comments