Facebook

Permalink
Ik was bij Facebook weggegaan het vorig jaar, omdat ik gepest werd bij de vleet. Dat was niet normaal, maar we leven in Corona tijd en dan kom je weinig mensen meer tegen en ook omdat de baliemedewerkster bij de VuMc me niet herkende en me meteen aansprak met: wat kan ik voor u doen mevrouw. Nu wist ik nog wel ongeveer wie ik allemaal in de groep had en die mensen had ik allemaal een uitnodiging gestuurd en van de zeg maar 40 mensen zijn er 20 over, want een paar hebben weer afgehaakt. In eerste instantie had ik er 23. dus 17 niet. Als ik eerlijk moet zijn verbaasde het me niet. 
Daar zijn mensen bij waar ik jaren in huis ben gekomen, om de computer te maken, hebben me laten de vallen als een baksteen. de persfotograaf van de Provincie Limburg is daar bij. Tenminste dat zei hij altijd, dat hij dat was. Mijn eigen kapster, maar dat had ik me wel gedacht, laaggeletterde mensen hebben vaker problemen daar mee. 
Vroeger voordat ik in transitie ging, of Überhaupt naar Amsterdam ging, was iedereen vriendelijk, kwam iedereen naar me toe, maar nu is dat allemaal voorbij. ik heb een buurman die me pest, durf mijn eigen tuin niet meer in en over de vloer komt niemand meer. Vroeger liep ik altijd in een kleed rond als ik alleen was, maar niemand zag het en nu heb ik nooit meer een kleed aan, maar wel vrouwen kleren mooie broeken blouses jassen, soms tweedehands en nu is iedereen weg. Laatst ging iemand verhuizen, ik kreeg wel zijn nieuwe adres, maar in de mail schreef hij er bij dat ik niet op bezoek mocht komen, hij had het wel netjes ingekleed met voorlopig wil ik tijdens de verhuizing niet lastig gevallen worden, na een half jaar stuurde ik een mail of hij al verhuisd was, dat antwoord heb ik nooit meer gekregen. Zo gaat dat. Ik ben niet veranderd vind ik zelf, ja ik voel me anders dat wel, dat komt nu eenmaal door dat vrouwelijk hormoon. Ikzelf ben voor mijn gevoel weer terug in het gevoel van voor  de testosteron tijd. 
Het enige verschil ik ben uit de kast gekomen, ik heb iedereen vertelt dat ik eigenlijk een vrouw ben en nu is dat bij mij, omdat ik een Klinefelter ben, ook altijd zo geweest. ik heb net als een vrouw 2 X chromosomen en bepalen de chromosomen niet wie je bent, als we daar alleen maar naar zouden kijken. Kijk als ik moderne ouders had gehad, zoals de ouders van Loena
dan was er niks aan de hand geweest, dan was ik gewoon altijd vrouw geweest en dan had niemand geweten dat ik ooit man was geweest, ook de moslims niet die me het bloed onder de nagels weg halen. Nu deed hij dat ook bij de vorige bewoner van dit huis. Maar ik denk omdat ik transgender ben is het nu nog 10 maal erger. Maar dat is niet het ergste, het ergste is dat niemand wat doet, geen politie zelfs niet Roze in blauw, de gemeente niet de politici niet, dus in wezen zijn ze allemaal transgender haters, want waren ze dat niet, dan deden ze wat. De politie zegt doodleuk, je moet eerst in elkaar geslagen worden, dan doen we dat, alsof geestelijk geweld niet bestaat. 
Nee mijn ouders waren conservatieve mensen, oerconservatief zelfs, die ontkende zelfs dat ik Klinefelter had en die onterfde me toen ik er mee naar buiten kwam. Als ik in die tijd had gezegd dat ik liever een vrouw was, ik denk dat ze me aan de hoogste boom hadden opgehangen. Maar als kind had ik toch die BH van mijn moeder aan en liep ik ook op haar witte trouwschoenen. wat me altijd verbaasd heeft, dat als we vadertje en moedertje speelden werd er nooit tegen mij gezegd jij bent het vadertje. Niet dat ik dat wilde, ik wilde dat nooit zijn, maar ik ben er nooit vooruit gekomen, dat ik dat niet wilde zijn. Wel moedertje, maar dat mocht ik ook niet zijn, want ik had nu eenmaal een syndroom en als je een syndroom had was je een debieltje volgend Liduina want zo noemde ze altijd mensen met het syndroom van Down, zo simpel is dat. 

Iedereen is anders is een site met verhalen van vooral jongeren die anders zijn. 
ik ben anders, al mijn hele leven lang ben ik anders, niet alleen in mijn hoofd is dat zo, maar ook in de samenstelling van mijn cellen mijn chromosoomparen zijn anders. XyXXy cellen met 1 X chromosoom te veel en cellen die dat niet hebben. en als ik als Klinefelter gemaakt ben dan zijn die cellen met dat teveel in X in de meerderheid en dat zal ook wel zo zijn bij mij. Het vrouw zijn bij mij is van nature zo. Mijn ouders zagen een penis en dachten dat ik een jongen was, maar in de loop van mijn leven moeten ze gezien hebben dat dit niet zo was. Toen ik een van mijn jonger zussen naakt zag spelen tenminste met het bovenlichaam vrij in de zandkoel van Schaesberg, dacht ik zo zie ik er ook uit. In de loop van de tijd kreeg ik borsten die niet meer weggingen, ook niet toen ik na een dieet nog maar 63 kilo woog. Frustraties at ik altijd weg. ik weet niet hoeveel Nutsen ik altijd at elke dag. Een heleboel. Boordevol suiker. Ik woog bijna 100 kilo en toen kreeg ik mijn tweede leverontsteking. Ik moest afvallen en deed dat tot 63 kilo op 3 maanden tijd, maat 28 in de broek, ik kan het me nog herinneren. Suiker is taboe nu. Krijg ik hartproblemen van. 

Eindelijk ben ik dan nu uit de kast. Maar de mensheid is dat nog lang niet. Er is nog altijd een Taboe op het anders zijn. Een taboe dat komt omdat, het een angst is in de mens zelf, eeuwenlang ingeprent door al die leiders van die geloven en nog steeds gebeurt dat. Ook onder moslims zijn er mensen die zich anders voelen, voor die mensen is het nog erger om opgesloten te zitten in een harnas van taboe's, vaak is dan de enige uitweg een zelfmoord. Dat kan niet de bedoeling zijn. 
Vandaag is het 17 mei, de verjaardag van Henk, Reintje, Maxima en al die anderen, maar ook de internationale dag tegen Homo, Bi, Intersekse en Transfobie. 
Comments