Overleden

Permalink

Gisteren kreeg ik een mail van een achternichtje van me dat een nichtje overleden was. 76 Jaar. Niet zo oud. Ze had al 30 jaar diabetes. Haar vader had dat ook. Die was 80 jaar geworden met diabetes. Dat heeft ze niet gehaald.  Bij de familie Delahaye, want daar zijn we van kinderen van de familie Delahaye, was vla elke week veel zoet eten schering en inslag. Dat daar de een en ander diabetes door heeft gekregen lijkt me logisch en als ik niet gestopt was met het eten van suiker en verborgen suikers, had ik het beslist ook gekregen. Maar mijn waarden zijn nu hartstikke goed. Ik heb 4.0 niet nuchter. Dat zou bij nuchter nog lager moeten zijn. Maar dat kan ik niet meer laten meten, want ik krijg hartritmestoornissen als ik nuchter inspanningen doe. Ik zat op het randje ik had 5.8 nuchter gemeten, dat zou beslist hoger zijn geweest niet nuchter en boven de 6 zit je aan de verkeerde kant. Maar toen ik stopte met suiker eten en dan bedoel ik alle suikers, ook lactose, alcohol, fruit. enz. Ging ik binnen 1 maand van 5,8 naar 5,3. Jammer dat ik dat niet eerder gezien heb, dan had ik kunnen helpen, hoewel ik dat wel op Facebook geschreven heb hoe ik dat deed, dus men had het kunnen lezen. 
Suiker is gif. Ik heb een suiker intolerantie. Als ik suiker eet, valt mijn bloeddruk weg en gaat mijn hartslag naar 40 en lager, dat is niet goed. Geroosterd brood is een suikerbron, dat wist ik niet, maar ik kom er nu achter. Dus al het verbrande eten, tenminste als het verbrande koolhydraten zijn, gaat niet, want dat is suiker. 
Mijn moeder deed als we ziek waren, altijd de korsten van het brood af snijden, wat daar voor een reden was weet ik niet, maar het zal wel met de zwaar verteerbaarheid te maken hebben gehad. Toen was er geen internet. Maar blijkbaar was dat steeds van moeder naar dochter gegaan. 
Mariet, was zo iemand die al altijd deed wat ze wilde, zich van niemand iets aan trok ze was  vaak veel gespreksstof in de familie en dat bewonderde ik wel aan haar. Vrij zijn van de uiterlijke schijn die zo vastgeroest zit in de familie Delahaye. Die gespreksstof zal ik nu wel zijn, maar het boeit me niet. Jezelf kunnen zijn, daar gaat het om, je eigen leven leiden en niet dat van die anderen en wat mensen er van vinden, boeit niet. Zo was ze ook. 

Comments