Stoppen

Permalink
Een samenleving die in beweging is stop je niet zomaar. Het is een auto, die met 5000km per uur over de snelweg raast. Die heeft remtijd nodig. Dat is goed te zien. Je ziet nog altijd samenscholing van kinderen en volwassenen. Kinderen kunnen drager zijn, ze pikken van een ander kind op, komen thuis bij moeder en die heeft het opeens te pakken. Er komt nog een ander aspect bij kijken, wat ze hier in Limburg wel kennen. Toen Den Uil de sluiting van de mijnen aankondigde waren er een heleboel mensen die dachten dat dat nooit zou gebeuren. En gewoon bleven werken met het idee, iedereen wordt ontslagen en moet ander werk zoeken, maar mij treft dat niet. Tot dat ze zelf op straat stonden en er achter kwamen, dat ze niks hadden gedaan, omdat ander werk te krijgen. Velen raakte verslaafd aan drugs en alcohol en stierven, daar kwam ik achter toen ik in 2006 een reünie organiseerde van de klasgenoten van mijn lagereschooltijd. Mijn leeftijd genoten waren de eerste die niet meer de mijn ingingen, toen ze van de ambachtsschool afkwamen. De eerste die de mijnen gingen slopen. Ik zelf wilde nooit naar de mijn, ik was een andere richting op gegaan, ik was automonteur geworden. Dat van het overkomt mij niet zie je nu ook. Voor mij onbegrijpelijk. Mijn Buurman is voortdurend aan het hoesten, dat deed hij vroeger ook, dat komt van het roken, maar wie zegt me dat het nu ook van het roken komt. 
Ik denk dat Rutte meteen een lock down had moeten instellen. Met gecontroleerde toegang tot winkels. Dat doe je als je een gevaar ziet op de weg ook, dan trap je met alle kracht op de rem en dan kun je de rem weer wat minder hard intrappen als je ziet dat de vaart te sterk is afgeremd. De mensen hadden meteen met de neus op de feiten worden gedrukt. Nu sterven er onnodig veel mensen, omdat de leider die we in Nederland hebben niet doortastend genoeg is. 
Kijk ik ben lang werkloos geweest en nu met de transitie heeft iedereen me in de steek gelaten, dat was moeilijk geen sociale contacten meer te hebben. Ik weet dan ook als geen ander hoe zwaar dit is, maar het went. Na een jaar ben je er overheen en weet je niet beter. Ik wordt daarbij ook nog gepest, door de andere buurman, dat hebben jullie dan weer niet. Een Italiaan die, ook nog heel wat familie in Italië zitten heeft. 
Men hoeft ook niet te denken dat het 6 april voorbij is, nee dat is het niet. Het is pas voorbij als men een vaccin heeft en dat is er niet. Dat duurt zeker nog driekwart jaar. Als het niet langer is. En dan moeten ook nog zo’n grote hoeveelheden worden gemaakt, dat men 7 miljard mensen er mee kan inenten, een ongelooflijk groot karwei. 
Ik neem elke film op bij Ziggo film 1, zodat ik ook na die ene maand dat ziggo het gratis doet, nog lang kan kijken in de rest van het jaar.  
Want een jaar duurt het zeker nog. Comments