Coeliakie

Permalink
Gisteren werd ik gebeld door de huisarts assistent, of ik de afspraak niet wilde verzetten 20 minuten eerder. Ik vroeg waarom, dan konden ze had meer tijd nodig. Zou er toch geloof gehecht worden aan mijn suggestie van het feit dat ik coeliakie heb. 
Kijk voor mij is het duidelijk. Het is ook meetbaar lees ik op de site van het UMC. Want dan heb je een verhoogd aantal antilichamen. Dat is te meten in het bloed. Het is alleen jammer, dat niemand in die 9 jaar dat ik er over geklaagd heb op dat idee is gekomen. Zouden ze het niet standaard moeten doen, denk ik dan maar. 
Ik heb het geluk dat ik een goed analytisch vermogen heb, omdat ik een wiskundige ben, maar ook om het feit dat ik ooit automonteur was. Daar heb ik geleerd te luisteren naar klanten en hun klachten om te zetten naar het zoeken van de bron, van het probleem, ik heb zelfs ooit een zenuwinzinking gehad, omdat ik een probleem van een lekkende koppakking van een Pegout 504 niet kreeg opgelost. Uiteindelijk bleek er een haarscheurtje in de cilinderkop te zitten, waar ze achter kwamen door een röntgenfoto van de cilinderkop te maken. Kijk we hadden meteen een nieuwe cilinderkop er op kunnen zetten, maar dat werd niet gedaan, als je het kon repareren werd het gerepareerd. 
Zoeken naar de bron dat mis ik bij veel huisartsen. Vaak, vooral de mannelijke, staan de huisartsen klaar met een recept voordat je binnen bent. 
Cliënten serieus nemen in de klachten, daar draait het om. 
Ik heb zo vaak geklaagd over pijn in mijn darmen, werd afgedaan als zenuwachtigheid. Toen ik testosteron kreeg, zeiden ze, dat de vermoeidheid zou afnemen, het tegendeel bleek waar te zijn. Het werd alleen maar erger. Geen energie meer hebben. Een paar km fietsen was genoeg, om doodmoe thuis te komen en uren te slapen. 
Zoeken naar de bron. Wij gaven ook niet de klanten een paraplu als er een lek in de auto was. We zochten naar het lek. Daar was apparatuur voor, akoestisch, met licht. De klant ging niet de deur uit voordat het gevonden en gerepareerd was. Zoeken naar lekkages in de carrosserie, was de moeilijkste van alle problemen. Paraplu’s hebben we nooit gekocht voor de klant. 
De bron bij mij is de glutenintollerantie of ook wel Coeliakie genoemd. 
Het kan niet anders. Als ik brood eet krijg ik de hartritmestoornissen. Het brood in de morgen wordt geblokkeerd en de hartritmestoornissen wordt geblokkeerd door de bètablokker, ik kreeg het vorig jaar dan wel hartritmestoornis, maar toen had ik maar 25 Mg metrapolol nu heb ik de dubbele dosis. Maar in de loop van de dag wordt de werking minder. En als ik dan in de middag een boterham eet gaat het mis. 
Och ja de lactose intolerantie is een gevolg van de Coeliakie, las ik op internet. En in al die tijd is er geen enkele arts geweest die het idee heeft gehad om bij mij de verhoogde antilichamen te meten. Ik moet het corrigeren het is een paar maal gemeten in militaire dienst. Het bezinksel was toen 24 in plaats van 8 dat werd geweten aan acute reuma. Dat het na een peneceline kuur van 6 jaar nog steeds te hoog was, daar werd niet bij stil gestaan. Een Klinefelter heeft nu eenmaal allerlei ontstekingen, altijd. Daar moet je je niet druk om maken. 

Uiteindelijk heeft de nieuwe AppleWatch er toe bij gedragen dat ik het al leek heb kunnen opsporen. Eindelijk kon ik aantonen, dat ik een hartritmestoornis kreeg na het eten van brood. De darmwand is blijkbaar in de loop van de jaren zoo dun geworden, dat de opname van vooral suikers te snel gaat en door de enorme stijging van de suikerspiegel, krijg ik dan die hartritmestoornissen. 
Gisteren heb ik me rijst gegeten, ik had nog een pak basmatie staan. Ik heb geen hartritmestoornissen gekregen, ondanks dat daar ook heel wat koolhydraten in zitten. Rijst heeft geen gluten.  Ondanks dat het een graansoort is. 

Comments