Vrijwilligerswerk

Permalink
Ik had me ingeschreven bij 2 vrijwilligers centrales, een van Landgraaf en een van Heerlen. En op verschillende vacatures geschreven en zoals de verwachting was overal afzeggingen, want wie geeft een transgender nu werk, je kunt je tegenwoordig zo gemakkelijk verschuilen achter het Coronavirus. Het bestuur van de klimboom de voorzitter daarvan maakte het wel al te bont, volgens hem stonden ze op failliet gaan, er was niks meer te doen. En als het Corona virus voorbij was dan zou het nog maanden duren voordat ze weer een voorstelling konden organiseren, wat een onzin. De artiesten staan te schreeuwen om weer aan de slag te gaan. Dus een optreden heb je binnen een dag georganiseerd. Alweer iemand met Transgender Fobie. 
Nu had ik dit bericht op mijn Facebook gezet en Wiel Weijers meende dit te moeten doorspelen aan de voorzitter. Ik schrijf het niet op hoe ik dat vind, vul dat maar zelf in. Dus je begrijpt dat deze dat met beide handen aangreep om me definitief uit te sluiten zo, met jou kan ik niet samenwerken.

Maar laten we eens alles op een rijtje zetten. 
Er staat een advertentie bij de vrijwiligers vacaturebank. Voor een bestuurslid bij de klimboom.
Ik ga op de site kijken en zie dat ze tot 1 juni niet actief kunnen zijn, wegens het Corona virus. Maar 1 juni is voorbij dus mag ik er vanuit gaan dat ze nu weer actief zijn. En als je verder bladert door de site hebben ze ook allerlei activiteiten. 
Op de site staat ook dat je voor een voorstelling contact moet opnemen met Wiel Weijers en Wiel is een klasgenoot van me en je weet hoe ze in Limburg zijn, juist ja een kruiwagen helpt altijd. Of hij nu lid is van het bestuur dat staat er niet, maar de indruk is wel gewekt. 
Dus ik schrijf in de mail duidelijk dat Wiel Weijers een klasgenoot van me was op de lagere school. 
Nu belt de voorzitter me op, vanmorgen. Ze waren bijna failliet, er waren geen activiteiten, (na die indruk had ik niet, gezien wat er op de website staat) maar zeg dat niet, ik laat hem zijn verhaal vertellen. Ze hadden a.s. Woensdag een vergadering van het bestuur. Nu had je me kunnen uitnodigen dacht ik toen, maar een uitnodiging bleef uit. 
Op het einde van het gesprek vroeg hij waar ik Wiel Weijers van kende, dat had ik duidelijk in het bericht geschreven een overbodige vraag dus. Maar mijn voornaam, mijn mannelijke stem en het feit dat ik bij Wiel Weijers in de klas heb gezeten, is er maar een ding zeker. Ik ben een transgender. En ook die conclusie mag jezelf trekken.

Als je op dit moment geen bestuurslid wil, haal die advertentie dan weg. En zet die er weer op als Corona voorbij is. Maar als je wel een bestuurslid wil, dan nodig die persoon uit. Want misschien heb ik ideeën die optredens wel mogelijk maken. Die hun uit de crisis halen. En ik heb ideeën, want ik ben een multifunctioneel  media mens. 
 Was het nu omdat ik transgender ben, dat wordt natuurlijk ontkend, want ze doen niet discrimineren. Dat kun je ook niet toegeven, want dat is strafbaar. Maar goed denk er maar eens over na en misschien kom je tot de zelfde conclusie die ik heb gedaan. 
En tot slot, het is En was niet netjes van Wiel Weijers om het berichtje op mijn Facebook site door te sturen aan de voorzitter. 
Comments