De zoektocht naar de oorzaak nadert zijn einde.

Permalink

 Mijn endocrinoloog mevr. Landewé-Cleuren in het MUMC heeft eens de TH4 gemeten, dat is het  schildklierhormoon en dat is te laag. Nu was ik eens gaan zoeken op het item te laag schildklier hormoon en ik kwam uit op de patiënten organisatie van die aandoening. Nu lees ik daar, dat o.a klinefelters veelvuldig de ziekte van Hashimoto kunnen krijgen. Wat is dat de ziekte van Hashimoto. Een veelvuldig euvel in de klinefelterwereld is storingen in het immuunsysteem. De ziekte van Hashimoto is zo’n storing. Het eigen immmuumsysteem valt het schildklierhormoon aan waardoor dat langzaam steeds kleiner wordt. Op de site van het Lumc, dat is het ziekenhuis in Leiden, staat, dat het schildklier hormoon niet alleen zorgt dat de spijsvertering goed verloopt, maar ook het hartritme regelt. 

Nu is alles te verklaren door dat item. Ergens in het najaar van 2015 is het begonnen. Als ik suiker at, kreeg ik hartritmestoornissen, ik woog toen een 124 kilo. Ik had hoge bloeddruk en ik was te zwaar vond men. Ik ben gestopt met suiker eten en ik viel af naar 76 kilo. In 2018 kreeg ik de stoornissen terug, blijkbaar werd de TH4 waarde steeds minder. Ik kwam weer bij en woog vorig jaar weer 97 kilo. Omdat ik merkte dat ik brood niet kon verdragen, ben ik daar ook mee gestopt, heb andere medicijnen erbij gekregen, die het hartritme beter regelen, maar ik heb ze nog steeds de hartritmestoornissen, alleen ze zetten niet door, maar ik noem het een kwestie van tijd. Dat ik desondanks 20 kilo lichter ben geworden heb ik te danken aan het feit dat ik het voedsel heb aangepast aan de verwerkingssnelheid van mijn schildklier. Ik ben gestopt met het eten van voedsel met snelle koolhydraten.
 Als je het vergelijkt met een automotor is op het moment dat je teveel benzine geeft en er komt niet meer lucht erbij door een steeds meer vervuilend luchtfilter, dan gaat de motor steeds meer inhouden, wordt het toerental steeds onregelmatiger, totdat die uiteindelijk stopt. 
Dus iedereen die hartritmestoornissen heeft, zouden ze de TH4 moeten meten. Ik denk dat bij velen hier het probleem zit. Sowieso bij Klinefelters, want de meesten hebben ook last van overgewicht en dat is ook een van de kenmerken, dat de TH4 waarde te laag is. 
Comments