Hartritmestoornissen

Permalink
Zaterdag had ik er weer last van, van de hartritmestoornis. Hoe komt dat dat het vaak in het weekend gebeurt. Dat ligt aan het feit hoe mijn jeugd verlopen is. Mijn moeder komt uit een gezin van 15 kinderen. 1 kind is bij de geboorte overleden dus 14 levende kinderen. Ze hadden een café op Termaar Klimmen en achterom stonden de bakovens van het dorp. Zo ging dat vroeger. Men had geen eigen bakoven. Elk dorp had een centrale plek. Die werden het zaterdags opgestookt en iedereen bracht dan zijn baksel er naar toe. Dus elk weekend werd er gebakken. Dat deed mijn moeder dus ook elk weekend werd er een plaat vla gebakken. En elk weekend was dat ook op. Ook toen ik nog de enige was die thuis woonde. Wat heeft dat nu met mijn hartritmestoornissen in het weekend te maken. Ik zelf maak geen vla of koek. Maar wat ga je doen, ik compenseer dat blijkbaar onbewust met brood. Brood is de veroorzaker, daar ben ik nu achter. Gisteren heb ik alleen brood gegeten in de morgen en dan heb ik er geen last van. Dat zou 2 reden kunnen hebben. Het lichaam moet opgestart worden en heeft veel energie nodig. Dus veel koolhydraten. En het komt omdat ik bij het ontbijt de bètablokker slik die doet zijn werk na een uur en dat is het moment dat de koolhydraten het probleem gaan veroorzaken, maar deze worden onderdrukt door de bètablokker. 
Daarna heb ik geen brood meer gegeten en ook geen last gehad. Wel aan mijn darmen van de hoeveelheid linzen en erwten, daar moet ik nog een evenwicht in vinden. Het lag dus niet aan die 2 eieren, die ik elke dag eet. Maar die verdeel ik nu wel over de dag. 
Ik was eens op internet gaan zoeken door hartritmestoornissen en brood in te tikken en prompt had ik een site te pakken waar het probleem ook opstond. Daar was ook iemand die hartritmestoornissen kreeg na het eten van brood in dit geval pizza, toen die alleen groenten en vlees ging eten had hij er geen last meer van. Nu eet ik geen vlees, daarvoor in de plaats eieren, daar hoef je de kip niet voor te slachten. Blijkbaar worden deze hartritmestoornissen veroorzaakt door een plotselinge verhoging van de aanvoer van koolhydraten. Dus overdag geen brood meer. Dat word wennen. Alhoewel. Voordat ik de lactose intolerantie kreeg, dat ik weinig brood. Ik ging 2 broden halen bij de bakker, daar deed ik 1 week mee. Het ‘s middags at ik altijd een bakje yoghurt met müsli. Dus toen at ik ook alleen het ‘s morgens brood. Maar wat pak ik nu als vervanger van die yoghurt, het moet wel smakelijk blijven. 
Comments