MuMc

Permalink
Als je eenmaal als patiënt bij het VuMc bent geweest dan weet je hoe achterlijk dat ze hier bij te MuMc en nog achterlijker bij Zuiyderland zijn.
Als ze bloedprikken bij de VuMc, dan gaat dat zo. De uitslag van een bepaald onderdeel komt gaat naar je specialist, maar tegelijkertijd komt het ook in je mijnvumc te staan. Dan kun je het meteen inzien en heb je er een vraag over dan kun je via mijnvumc een mail sturen naar je specialist, waar deze binnen 24 uur een antwoord op geven.
De werkwijze van het MuMc is zo. Je laat bloedprikken, dan gaat de specialist je na 2 weken bellen, maar die specialist van mij stelt de afspraak voortdurend uit. Je krijgt geen inzage in de uitslag, want de specialist vindt zich zelf belangrijker. Je kunt tegenwoordig alles vinden op internet, maar in Maastricht hebben ze nog geen internet. Als de specialist in Maastricht je gesproken heeft, dan gaat de uitslag eerst naar de huisarts en daarna kun je na 3 weken eens gaan kijken in mijnmumc en dan staat daar de uitslag. Wat is efficiënter, die van Amsterdam natuurlijk. Ook wat betreft je gezondheid, in Amsterdam wordt meteen ingegrepen als er iets verkeerd is in Maastricht ben je al overleden voordat ze ingrijpen.  Ik denk dat ik maar weer terug ga naar Amsterdam voor de endocrinoloog, want met die achterlijke ouderwetse methode van Maastricht kan ik niet leven. Dan maar midden in de nacht op staan om de trein van half zes te kunnen nemen. Dat nog liever.
Comments

Thuis zitten

Permalink
Nu is het wel te hopen, dat als de Corona crisis voorbij is, dat mensen wat meer begrip krijgen voor werklozen, gehandicapten, transgenders, zoals ik, ouderen enz. Het is geen pretje om alleen thuis te zitten. Werken is ook het hebben van sociale contacten, vaker nog belangrijker, dan het werk, van de andere kant is het zo, dat ik wat makkelijker kan omgaan met de huidige situatie, omdat toen ik bekend maakte dat ik liever vrouw wilde zijn dan man, me  zo wat iedereen in de steek liet. Dan krijg je dezelfde situatie als nu van een heleboel tot niks. Dat is niet gemakkelijk aangezien je ook nog in een transitie zit een overgang naar een ander hormoon vergt een heleboel van je zeker wat betreft de emoties. Gelukkig woon ik in een straat waar ik geaccepteerd wordt en ik moet zeggen dat het grootste gedeelte van Molenberg de Wijk daar goed mee omgaat. In mijn straat zijn een paar weggegaan maar super lieve mensen voor teruggekomen. 
Dus als de crisis voorbij is, denk dan ook nog eens aan al die werklozen gehandicapten enz. Thuis zitten alleen is niet leuk.
Comments

Vaals

Permalink
Lichaamstemperatuur 36,50. 

Vaals staat nog steeds op 0. In Vaals woont mijn oud oom Johannes. Op 29 maart wordt hij 98 jaar. Als hij Corona overleeft en dat is te hopen, dan heeft hij zowat alles meegemaakt wat een mens kan meemaken in zijn leven. Geboren en getogen in Vaals. Hij is niet naar de mijn gegaan, hij was meubelmaker. Als zodanig is hij geëmigreerd naar de VS, maar omdat zijn vrouw heimwee had is hij weer terug gegaan naar zijn geliefde Vaals. Daar hadden zijn schoonouders een zaak waar ze consumptie ijs verkochten en hij ging er mee langs de deur. 
Als je hem ziet geef je hem 65. 
Vaals ligt afgelegen in de winter komt er niemand, op het hoogste punt van Nederland. Bovendien hebben ze een apart dialect. Maar wel een mooi dialect. Mijn voorouders komen van Vaals. Ik hoop dat het zo blijft, Vaals 0, dan weet ik dat het goed gaat met mijn oom. Comments

Stoppen

Permalink
Een samenleving die in beweging is stop je niet zomaar. Het is een auto, die met 5000km per uur over de snelweg raast. Die heeft remtijd nodig. Dat is goed te zien. Je ziet nog altijd samenscholing van kinderen en volwassenen. Kinderen kunnen drager zijn, ze pikken van een ander kind op, komen thuis bij moeder en die heeft het opeens te pakken. Er komt nog een ander aspect bij kijken, wat ze hier in Limburg wel kennen. Toen Den Uil de sluiting van de mijnen aankondigde waren er een heleboel mensen die dachten dat dat nooit zou gebeuren. En gewoon bleven werken met het idee, iedereen wordt ontslagen en moet ander werk zoeken, maar mij treft dat niet. Tot dat ze zelf op straat stonden en er achter kwamen, dat ze niks hadden gedaan, omdat ander werk te krijgen. Velen raakte verslaafd aan drugs en alcohol en stierven, daar kwam ik achter toen ik in 2006 een reünie organiseerde van de klasgenoten van mijn lagereschooltijd. Mijn leeftijd genoten waren de eerste die niet meer de mijn ingingen, toen ze van de ambachtsschool afkwamen. De eerste die de mijnen gingen slopen. Ik zelf wilde nooit naar de mijn, ik was een andere richting op gegaan, ik was automonteur geworden. Dat van het overkomt mij niet zie je nu ook. Voor mij onbegrijpelijk. Mijn Buurman is voortdurend aan het hoesten, dat deed hij vroeger ook, dat komt van het roken, maar wie zegt me dat het nu ook van het roken komt. 
Ik denk dat Rutte meteen een lock down had moeten instellen. Met gecontroleerde toegang tot winkels. Dat doe je als je een gevaar ziet op de weg ook, dan trap je met alle kracht op de rem en dan kun je de rem weer wat minder hard intrappen als je ziet dat de vaart te sterk is afgeremd. De mensen hadden meteen met de neus op de feiten worden gedrukt. Nu sterven er onnodig veel mensen, omdat de leider die we in Nederland hebben niet doortastend genoeg is. 
Kijk ik ben lang werkloos geweest en nu met de transitie heeft iedereen me in de steek gelaten, dat was moeilijk geen sociale contacten meer te hebben. Ik weet dan ook als geen ander hoe zwaar dit is, maar het went. Na een jaar ben je er overheen en weet je niet beter. Ik wordt daarbij ook nog gepest, door de andere buurman, dat hebben jullie dan weer niet. Een Italiaan die, ook nog heel wat familie in Italië zitten heeft. 
Men hoeft ook niet te denken dat het 6 april voorbij is, nee dat is het niet. Het is pas voorbij als men een vaccin heeft en dat is er niet. Dat duurt zeker nog driekwart jaar. Als het niet langer is. En dan moeten ook nog zo’n grote hoeveelheden worden gemaakt, dat men 7 miljard mensen er mee kan inenten, een ongelooflijk groot karwei. 
Ik neem elke film op bij Ziggo film 1, zodat ik ook na die ene maand dat ziggo het gratis doet, nog lang kan kijken in de rest van het jaar.  
Want een jaar duurt het zeker nog. Comments

Baby boom

Permalink
Vanmorgen 36,55 mijn tandarts belde op. De afspraak van 1 april gaat niet door. Spoed blijven ze wel doen. 
Over 9 maanden is er natuurlijk een babyboom. Wat moet je de hele dag doen als je thuis bent. Naar film1 kijken van Ziggo. Ze hebben het opengesteld voor iedereen. Af en toe valt hij wel uit blijkbaar kijken te veel mensen. 
Wat nu wel te merken is, dat de technische ontwikkeling helemaal niet ver is. Gesprekken via FaceTime met het ziekenhuis, of via skype is niet mogelijk. Toen ik voor het eerst op de VuMc kwam en dat was in 2017, heb ik al gezegd dat ze een webcam moesten hebben, dan hoefde je niet voor een uur naar Amsterdam te gaan, dan kon je de gesprekken via webcam doen. En nu in 2020 was het nodig en nu kan men het niet. Dat is het met die Apple gebruikers, die lopen de tijd altijd vooruit. 
Webcams zijn niet aan te slepen, las ik op internet. Bij mij zijn ze ingebouwd in mijn computer. 
Maar als je dan iemand oproept via FaceTime zie je opeens een gezicht, dan hebben ze hun iPhone aan het oor in plaats om in de camera te kijken. 
Via whatsapp gaat ook maar de kwaliteit kan niet tippen aan FaceTime. Voor FaceTime is geen telefoonnummer nodig, een mailadres is voldoende. 
Comments

Sociale isolatie

Permalink
Lichaamstemperatuur vanmorgen 36,55. Geen hoesten meer vanmorgen. De Dyson op mijn slaap kamer houdt de lucht vrij van pollen. 

Sociale isolatie en sociale distance zoals men in de tweede kamer zegt, omdat men daar menen dat ze wat meer zijn. Ik heb al bijna 3 jaar sociale isolatie. Ik ben er ondertussen gewend aan geraakt, dat niemand meer over de vloer komt. Ik zou dan al die “vrienden en kennissen” van vroeger nu wel eens willen vragen hoe dat voelt. Niet alleen nu, maar over een week, of 2 weken. Niet meer op stap kunnen gaan. Geen clubjes meer. Niks meer. Och na een week gaat dat nog, maar dan week 2, week 3, week 4, dan op totale lock down. Voor mij geen probleem. Voor een hele boel mensen wel. Facebook zal minder worden, want wat heb je nog te melden, als je nergens meer naar toe kunt. 
Comments

Niks in de gaten.

Permalink
Als ik ga wandelen met Fifi en ik kom mensen tegen, dan loop ik er met een grote boog omheen. Dan krijg je vaak verbaasde gezichten. Er zijn blijkbaar mensen die niks in de gaten hebben, die blijkbaar het idee hebben dat hun niks overkomt, dat zou wel kunnen zijn, maar het gaat wel over mij. Ik moet dit zien te overleven. Ik ben op dit moment een beetje verkouden en heb wat keelpijn. Is dit Corona, dat weet ik niet. Koorts heb ik niet, vanmorgen 36,21 gemeten met een standaard thermometer dus achter je kont in. Ik heb altijd al zo’n lage temperaturen gehad. Met 37,5 heb ik koorts. Bij anderen is 37,5 een normale temperatuur. Ik heb al eens de suggestie gedaan, of door de lage lichaamstemperatuur of ik daardoor snel last heb van overgewicht. Elk graad hoger kost energie. Kijk maar naar jezelf met warm weer eet je meneer dan met koud weer. 
De keelpijn en de beetje verkoudheid kunnen ook komen door mijn pollenallergie. Daarom heb ik me maar nog een Dyson bestelt, niet de hot and cool maar een luchtreiniger. Die kan me ook in de zomer, als het bloedheet is de boel koelen in huis. En hopelijk zorgt hij er ook voor dat er geen schimmel meer ontstaat, want daar heb ik wel, last van in dit huis zonder spouwmuren. Ook schimmel veroorzaakt een slechte kwaliteit lucht, waar je van gaat hoesten. 
Morgen weet ik of het hooikoorts is. 
Gewoon de temperatuur blijven meten.
Comments

Scenario van Rutte.

Permalink
Laten we eens een paar dingen op een rijtje zetten.
Er zijn te veel mensen op deze aarde.
De economie zit in een te grote opwaartse druk.
De co2 waarde is te hoog en het lukt maar niet om die omlaag te krijgen.
Er zijn te veel ouderen en er zijn te veel mensen die gebruik maken van het te dure gezondheidssysteem.
Hoe lossen we dat op. 
Men weet dat Hitler in de tweede Wereldoorlog met een paar leiders om te tafel is gaan zitten en besloten heeft, om de joden uit te moorden. 

Wanneer was nog eens de G20 vorig jaar. Dat was 28 en 29 juni.
Precies een half jaar daarna op 24 januari breekt het Corona virus uit in China. De arts die daar als eerste mee kwam, werd meteen op non-actief gezet, want dat was niet de bedoeling dat daar ruchtbaarheid aan gegeven werd, dat stond niet in het draaiboek. Maar helaas het was te laat, dus we moeten het virus zo snel als mogelijk onderdrukken, met onderdrukken roei je het niet uit. Dat doe je alleen maar als er een vaccin is en dat is er niet. 
De naïeve Thierry Baudet vraagt een debat aan in de tweede kamer, maar dat wordt weggewuifd, dat was niet de bedoeling, dat staat niet in het draaiboek. In het draaiboek staat, dat er te veel ongezonde mensen zijn die gebruik maken van het gezondheidssysteem en die moeten weg. Nu had men hier in Europa al meteen kunnen ingrijpen, door iedereen die uit China kwam en iedereen die de lijn China was geweest in december en januari meteen in quarantaine te zetten, maar dat werd niet gedaan, want dat had men niet besloten achter gesloten deuren op de G20 in Japan. 
Het scenario van Rutten is wat ze afgesproken hadden. We doen niks tegen het virus. 60% van de mensen moeten het krijgen en als dat zo is sterven er in China 2 miljard mensen. In Nederland ook 1 miljoen. In Duitsland een paar miljoen. In de vluchtelingenkampen iedereen, want daar zijn geen gezondheidsvoorzieningen bijna elke roker sterft, weer een probleem uit de wereld. 
Het vaccin is er lang, maar de doelen zijn nog niet gehaald. 
De wereld economie stort in. Ook dat is de bedoeling, want als men mensen moet zoeken om het werk gedaan te krijgen, is dat slecht voor de werkgever, want dan moet die meer betalen. 
Minder mensen, minder werk, minder ongezonde mensen, dus naderhand ook minder druk op de gezondheidszorg. 
De wereld staat stil. Dat wil zeggen dat er geen uitstoot is van co2, tenminste 1 stuk minder. Boeren protesten en andere protesten in een keer weg, want er is een samenscholingsverbod. Het vervoer van voedsel gaat gewoon door, dat is toch vreemd, want waren het niet de dieren die het Corona virus veroorzaakte. Kijk de ongezonde mens, moet wel ongezond blijven eten, want anders overleven er te veel. 
De mensen die overblijven, zijn de meest gezonde mensen. Die kosten geen geld. Die moeten betalen voor  de ondergang van de economie, zodat de rijken opdezelfde aarde nog rijker kunnen worden.


Want we vergeten de VVD is aan de macht en bijna overal in deze wereld, zijn de kapitalisten aan de macht. En kapitalisten zijn dat geworden omdat het gewetenloze boeven zijn die niet kijken of er 1 lijk meer of minder is. Die ook kapitalist willen blijven. Daar ook alles voordoen. Hoe je het ook bekijkt, men had iets nodig om de onrust die er overal was in 1 klap tot zwijgen te brengen en dat is goed gelukt.
Men hoort niks meer over Hongkong, in het Midden-Oosten is het nu ook stil. De vluchtelingen en hun problemen zijn verstomt en Amerika vul dat maar zelf in. 

Jammer dat iedereen daar op intrapt. 

Vorig jaar heb ik het Rino virus gehad, veroorzaakt door een huisarts, die van me af wilde, want ik was te lastig aan het worden. 
Tegen het Rino virus bestaat geen middel, dat moet je uitzieken. Daar sterven elk jaar duizenden ouderen aan en mensen met weinig weerstand. Daar hoor je niemand over. 
Nu heb we het Corona virus en iedereen is in rep en roer, dat maakt de boel verdacht. 
In het scenario van Rutte sterft 1% dat zijn 102.000 mensen. 102.000 moorden. Een stad als Heerlen wordt uitgeroeid in het scenario van Rutte. 

Comments

Verschil

Permalink
hoe is het verschil met het begin van de transitie en met nu. Begonnen ben ik op 23 augustus 2018. 

De eerste foto is gemaakt in oktober 2018 en de andere 21 februari 2020Comments

Corona 3

Permalink
Mensen moeten zo weinig mogelijk sociale contacten hebben. Niemand meer op bezoek. Mensen gaan vereenzamen. We moeten met z’n allen in quarantaine. Nou ik ben al sinds ik in transitie ben in quarantaine, niemand meer over de vloer, door iedereen in de steek gelaten, mensen gaan nu ervaren hoe dat is. Velen krijgen nu een koekje van eigen deeg. Gaan voelen wat het is, geen bezoek meer te krijgen. Gaan merken dat mensen aan de andere kant van de straat gaan lopen, je uit de weg gaan. Voor mij vaderlanders alleen dat ik een paarvafspraken in het ziekenhuis heb moeten afzeggen, dat zijn mijn sociale uitjes, omdat niemand meer met me omgaat. 
Zouden mensen nu tot inkeer komen, nu ze zelf merken hoe dat is. Ik denk het niet. 

Wat ook een bijkomstigheid is, nu er geen luchtverkeer meer is. Ik kan weer met open raam slapen. Het milieu vaart er natuurlijk ook wel bij. Ze hebben jaren liggen te lullen om de co2 omlaag te krijgen en het lukte maar niet en nu, gaat het in een keer wel, dank zij de slecht hygiëne van China.  Er vliegt bijna niks meer, tenminste geen passagiers. Ja natuurlijk wel goederen, want de mens moet wel te eten krijgen. Er zal nog wel een tijd aan breken dat de buitenlandse producten niet meer kunnen. Op de boeren wordt dan een beroep gedaan om voor volk en vaderland te gaan produceren. Ze zijn zo wel van de straat af. Lelystad wordt definitief niet geopend. Menig vliegveld krijgt uitstel van betaling, zoals Aachen AirPort. 

Comments