Afvallen

Permalink
Klinefelters hebben vaak last van overgewicht. Ik kreeg daar een mail over en heb desbetreffende persoon de volgende mail terug gestuurd.

Op dit moment val ik niet meer af, maar ik ben wel 26 kg afgevallen. Ik ben niet meer gaan eten. Mensen met SVK hebben last van obesitas. Als anderen afvallen dan doen wij dat niet, maar dat kan geen excuses zijn.
Ik moet wel vertellen dat ik vegetariër ben. Dus als je vlees eet moet je de caloriën daarvan uitrekenen en iets anders daar voor laten.

Mijn ontbijt bestaat uit:

2 sneden volkorenbrood een met een plakje kaas en de ander met appelen siroop dun gesmeerd. In het laatste zit ijzer en omdat ik vegetariër ben heb ik dat nodig. Eet je vlees dan zou je een plakje vlees kunnen eten.

om de 2 dagen kook ik 1 ei, maar dan laat ik de kaas weg.

Ik eet mijn ontbijt altijd rond 10 uur het 's morgens.

Van te voren ben ik meestal al op stap geweest, want ik sta om half acht op. Kleed me aan, pak me de hond en mijn ligfiets ( www.scorpiontrike.nl ) en laat hem uit in een park, ik moet 2,6 km fietsen om in dat park te komen. Als ik terug kom van het "fietsen" eet ik pas. Als het weer slecht is roei ik ik heb een concept II (www.concept2.com) een half uur.

Om 12.00 uur eet ik 150 gram yoghurt met 25 gram müsli, dat doe ik om 14.00 uur nog eens. Om 16.00 uur een snee brood met niks op.

Om 17.00 uur ga ik koken dat is rond 17.30 klaar. Dat eten bestaat uit 125 gram Tofu, en ongeveer 1 kg groente en 25 gram spaghetti. in plaats van Tofu zou je vlees kunnen eten, maar geen 125 gram, dat is te veel.


Om 19.00 uur een 150 gram Yoghurt en om 21.00 uur een snee brood met niks op.

Alles bij elkaar 1291 calorieën.

Als je vlees eet, mag je niet meer als 60 gram mager vlees eten per dag. Meer is ongezond.

Ik drink geen alcohol, ik snoep niet. Dus ook geen koekjes of chips enz enz.

1kg lichaamsvet komt overeen met 7000 calorieën

Bedenk een ding dat, snoepen nooit meer kan, ook geen wijntje of biertje enz. want dat zet meteen weer aan. Je komt de rest van je leven je aan een dieet te houden met weinig calorieën.

Het enige wat je wel moet hebben is doorzettingsvermogen en nee kunnen zeggen als je bij iemand bent en je krijgt iets aangeboden waar veel calorieën in zitten. Je wordt wel beloont, want als je lichter bent, dan voel je je een stuk beter en ook als sommige dingen niet meer eet, want ik heb gemerkt dat je van verkeerd voedsel moe wordt.

Ondanks dat ik nog steeds hetzelfde eet val ik niet meer af. Ik gebruik ongeveer 1290 cal van de 1900 cal die ik mag hebben. Dat is dat beruchte obesitas.

Ik eet geen margarine of boter als je dat gemist zou hebben, dat doe ik al 40 jaar niet.

Volgens de wetenschap zou mijn testosteron niveau nu hoger moeten zijn. Dat zie ik volgend jaar wel, als mijn niveau weer gemeten wordt.


Comments

10 jaar

Permalink
Het was vorige week 10 jaar geleden, dat ik ontdekte, dat ik geboren ben met het syndroom van Klinefelter. Terug kijkend is er veel gebeurd in de afgelopen 10 jaar.

3 maal in de krant. En zelfs een documentaire.

Afgevallen tot 80 kg, maar ook weer bijgekomen tot 100, weer afgevallen tot 87,5 en door een fout van een specialist, weer bijgekomen tot 114. Momenteel weer 87,5. Te zwaar is niks. Dan heb ik te veel problemen. Nu proberen weer terug naar 80, want dan is mijn BMI goed, mijn testosteron niveau hoogstwaarschijnlijk ook, want onderzoek heeft uitgewezen, dat mannen met veel buikvet een lage testosteron waarde hebben.

10 jaar geleden zei ik, over 5 jaar zit ik in een rolstoel, dat heeft langer geduurd. Na 9 jaar heb ik een scootmobiel en een ligfiets, maar dan een driewieler. Lopen is moeilijk en wordt steeds moeilijker. Ook als ik minder weeg, is het lopen moeilijk.

Een Lactose intolerantie van de actonel en de fosamax die ik 7 jaar geslikt heb.

Blaasretentie door het roeien en gebruik van testosteron.
Allergisch voor alcohol, hoogstwaarschijnlijk door de alcohol die in de testosteron gel zit. De geneugten van het leven zit er voor bij niet meer in, maar dat is niet zo erg voor me.

Onterfd door mijn moeder, na haar overlijden wilde ze me toch nog even zeggen, dat ik een ongewenst kind was, maar dat wist ik al heel lang, zelfs nog voordat ik het zelf ontdekt had.

Een huis gekocht, tja dat ook nog. Kan ik de jaren die nog resten van mijn leven toch nog zo inrichten zoals ik dat wil.

Een relatie heb ik ook gehad, is uit gegaan, wat ik wel jammer vond, ik leef in een ander tempo, ik moet zo leven, want als ik het tempo verhoog, raak ik overspannen, het is jammer, dat ik dat steeds moet ervaren, maar het is niet anders. Ik ben ook al 10 jaar niet meer overspannen geweest en dat wil ik zo houden.

Ik leef intenser, dat wel. Kan me vrijwel alles herinneren wat er gebeurd is de laatste 10 jaar. Ik heb het gevoel, dat ik 51 jaar geslapen heb en nu wakker ben.

Gaat het goed met me? Ik kan er geen zinnig antwoord op geven, maar laten we het er op houden, dat er mensen zijn, waarmee het slechter gaat en in die zin is het leven dat wat je er van maakt.

Comments