Afvallen

Permalink
Overgewicht is altijd een probleem bij de Klinefelter. Hoe komt dat toch, vraag ik me af.
Slechte verbranding, slecht doorzettingsvermogen, lager levenstempo. Wie zal het zeggen.

Mijn lichaamstemperatuur is meestal tussen de 36,4 en 36,6, dat is laag. De meeste mensen zitten boven de 37. Voor 1 graad warmer lichaam is veel calorieën nodig.
Het lagere levenstempo klopt ook wel, Vincent moet sneller leren werken, stond ooit op mijn rapport en in mijn beroepsleven gebeurde het ook regelmatig dat mensen dit tegen me zeiden.

Doorzettingsvermogen daar ontbreekt het bij mij niet aan.

In juli 2015 kreeg ik hartritmestoornissen door het eten van suiker. De oorzaak kon men niet vinden. Wel vond men dat mijn bloeddruk veel te hoog was. Overgewicht speelt een rol, maar ook van testosteron suppletie krijg je een hoge bloeddruk.
Daar kreeg ik tabletten voor. Mijn testosteron niveau was veel te hoog. 46nm/l kuren hielp niet. Dus ik ben uit mezelf minder gaan gebruiken en ik zit nu op 25 Mg androgel.
Ik ben gestopt met het eten van suiker en sindsdien, ben ik stapje voor stapje afgevallen van 116 naar 73 kg. In 2004 was ik niet verder gekomen dan 84 kilo, en nadat ik blaasretentie had gekregen, was ik weer gestaag bijgekomen naar 116 kilo
Nu is het anders. Hartritmestoornissen is niet zo maar iets. Ik moest mijn voedingspatroon helemaal omgooien, want overal zit suiker in.
Koffie dronk ik sowieso nooit, daar val ik in slaap van. Thee niet meer omdat daar suiker in verwerkt wordt, soms staat het op de verpakking, maar meestal niet. Alcohol dronk ik sowieso niet meer, kon ik ook niet meer tegen. Idem melk.
Natuurlijk ook minder koolhydraten, want dat is ook suiker.
Geen noedels, spaghetti meer aardappelen at ik niet, moet je ook niet doen, te veel koolhydraten en rijst ook niet. Daarvoor in de plaats zijn de peulvruchten gekomen.
Mijn brood bak ik zelf. 100 gram Rogge, 400 gram volkoren tarwe, 300 ml water, 4 gram zout en 10 gram gedroogde gist, doe ik in mijn Panasonic broodbak machine. Geen suiker, maar dat hoeft ook niet, want meel,is zoet. Een brood kost 40 cent en daar doe ik 4 dagen mee. Dus die broodbakmachine had ik er binnen een jaar uit.

Voor de rest veel groenten, soms wel 15 verschillende soorten en ik eet veel, maar van groeten wordt je niet dik. Daar komt tofu bij voor de kalk en eiwit.

Om 73 kilo te wegen is een genot. Fietsen gaat bijna vanzelf.
Ik ben weer gaan lopen, 15 jaar niet gedaan, een andere podotherapeut gezocht en de zooltjes zijn goed. Ik kan nu weer 2,6 km aan een stuk lopen.
Met de bloeddruktabletten ben ik gestopt die is weer goed 116 x 56 bij een hartslag van 56 was hij vanmorgen.
Nog een 3 kilo wil ik lichter worden, want dan zit ik op het ideale gewicht.


Comments