• © augustus 2003 Vivienne Crutzen mail me 0

Hartritmestoornissen

Permalink
Vrijdag 21 februari was het 1 jaar geleden dat ze mijn hart gereset hadden. 205 hartslag had ik toen en en die wilde niet meer terug in het normale ritme. 
Vanmorgen liep ik de berg op van de Vossekuilerweg, ik loop hem elke morgen. Stijging, wat zal het zijn, 3-4 % denk ik. Je moet toch een beetje in conditie blijven. Boven op de berg maar eens gemeten wat mijn hartslag was. Soms doe ik dat, maar meestal niet. Hij gaf 194 aan. Wat 194 ik schrok me te pletter. Even gewacht op de tweede meting. En gelukkig was die 102 en de derde 98 en de vierde 81, mijn hart kwam weer in een normaal ritme terug. 
Het kan een foutje van de klok zijn geweest. Morgen nog maar eens meten als ik weer naar boven loop. Ik voelde niks, dat vond ik vreemd, normaal voel je als je hart uit zijn ritme begint te lopen. Ik had een normale nacht gehad, dan loopt mijn hartslag wel eens terug naar 48 slagen per minuut. Wist je dat als je helemaal plat ligt, dan je hartslag hoger is dan als je hoofd wat hoger ligt. Daar kwam ik achter toen ik last had van zuurbranden, ik had mijn hoofd hoger gezet. Ik heb een verstelbare lattenbodem bediend met een motor. Ik was 2 maal bijna gestikt in het maagzuur. De oorzaak was het eten van eieren, ben ik daar maar mee gestopt en ook met het eten van kaas, waardoor ik nu veganistisch ben. De oorzaak van de hartritmestoornissen is volgens mij een gluten intolerantie. Daar ben ik zelf achter gekomen. Artsen doen alleen maar aan symptoom bestrijding. Naar zoeken van de oorzaak, daar doen ze niks aan. Je krijgt wat bètablokkers en wat bloedverdunners en dan hebben ze voldoende gedaan menen ze. Maar als je altijd gezond hebt geleefd weinig alcohol gedronken vanaf mijn 22ste vegetariër, met mijn 18tiende gestopt met roken, dan moet er een oorzaak zijn. De oorzaak is suiker, van te veel suiker krijg je niet alleen diabetes 2, maar ook hartproblemen. 
Soms, als ik te weinig gegeten heb, dan merk ik dat het onregelmatig slaat. Dus ik neem altijd wat te eten mee. Vroeger nam ik een banaan mee, maar daar kan ik niet zo goed tegen. Laatst hoorde ik dat daar hestamine in zit. Die hestamine geeft de allergische reactie, want daar kan ik niet tegen. 
Nu leef ik van rijst en linzen. Het armen voedsel. Eet 2 maal warm op een dag. Doen ze in veel landen, dus daar is niks mis mee. Meestal in landen waar mensen ouder worden. Comments

Haarwerk 2.

Permalink
Vandaag mijn pruikje gekregen. Een nieuwe Viviënne. 
Met de pruik zie ik niet slecht uit, voor mijn 68 jaar. Zeg nu zelf. 
Service is natuurlijk super bij MP Hair en Beauty. 
Reizen met Valys is steeds weer een avontuur. Op de heenweg zat ik alleen in de taxi, was ik veel te vroeg daar, ondanks dat de taxi te laat was. 15:00 uur was ik al op de plaats van bestemming. De chauffeur had zich verreden en wilde me ergens in Roermond gewoon er uit zetten, want hij moest om half 4 in Blerick zijn. Ik dacht wat krijg ik nou. Ik weet de weg hier niet. Toen reed hij me alsnog naar de plaats van bestemming. Om 17:15 zou ik een taxi terug hebben. Om half zes maar eens gebeld, want hij was er niet. Dat ging nog een half uur duren. Dus om 18:00uur kwam hij dan eindelijk. De ene heeft geen tijd omdat hij bang is dat hij te laat komt en de andere chauffeur komt gewoon 45 minuten te laat en maalt daar niet om. 

Comments

Rokje

Permalink
Soms doe ik me een rokje aan. Dat is lachen. Vandaag een leverancier van UPS aan de deur. Duidelijk van Arabische afkomst. Hij schrok zich te pletter toen ik de deur opende en mij zag in het rokje. Je zag hem terugdeinsen. Gehaast gaf hij het pakje en liep beduusd weg, op het einde van het pad realiseerde hij dat hij nog een handtekening nodig had en kwam hij snel terug. Hij zal nu wel verdoemd worden, de arme sodemieter. Van morgen kwam ik 2 van die oude tantes tegen. Die liepen ook straal langs me, ik zei ze nog wel vriendelijk goede morgen. Wat zijn er toch stomme mensen op deze aardbol, ik niks anders verzinnen. Tja in transitie zijn is geen gemakje in dit apenlandje waar we zwaar gediscrimineerd worden. Ik zelf vind dat rokje wel leuk, dan zie je die bobbel in de broek niet. 
Morgen ga ik weer naar Quincy voor het epileren van mijn baard. Dat gaat zeker nog een jaar duren voordat die allemaal weg zijn. Vrijdag krijg ik hopelijk mijn bestelde haarwerk. Dat gaat alles veranderen, denk ik. Dan herkennen ze me nog alleen maar aan mijn hond. 
Laatst zei iemand tegen me, die man met dat witte hondje op die scootmobiel weet jij waar die gebleven is. Ik zeg die man is nu een vrouw, het hondje is helaas dood, ik weet dat, want ik was die man. Na bijna 3 jaar was er toch iemand die mij miste. 
Comments

Haarwerk

Permalink
Gisteren was ik bij Hair and Beauty MP in de Raadhuisstraat 2 in Roermond. Wat een verademing als ik dat vergelijk met die van Sittard. Daar ben je welkom. Daar is de klant koningin, wat zeg ik, keizerin. De haarwerken zitten een een aparte ruimte, dat is aangenaam.  Uitleg van de mogelijkheden is super. En je mag kiezen wat je wilt. Je kunt gaan voor een haarstukje of voor een pruik. Ik kies voor het laatste. Een pruik kost 800 euro, waarvan ik 500 vergoed krijg van de CZ, dus elk jaar een pruikje, lijkt me wel leuk. Je kiest een bepaalde coup, ik ga voor een bop, want dat is makkelijker voor me op de ligfiets, dan dat ik lang haar heb. En ik vond het ook beter passen bij mijn gezicht. Dan kies je nog de kleuren die je wilt en het model en die bestellen ze dan voor je en dan kun je een keuze maken. Is toch geweldig lijkt me. Ik verheug me er al op. 

Comments