Testosteron

Overgewicht

Overgewicht is altijd een probleem bij de Klinefelter. Hoe komt dat toch, vraag ik me af.
Slechte verbranding, slecht doorzettingsvermogen, lager levenstempo. Wie zal het zeggen.

Mijn lichaamstemperatuur is meestal tussen de 36,4 en 36,6, dat is laag. De meeste mensen zitten boven de 37. Voor 1 graad warmer lichaam is veel calorieën nodig.
Het lagere levenstempo klopt ook wel, Vincent moet sneller leren werken, stond ooit op mijn rapport en in mijn beroepsleven gebeurde het ook regelmatig dat mensen dit tegen me zeiden.

Doorzettingsvermogen daar ontbreekt het bij mij niet aan.

In juli 2015 kreeg ik hartritmestoornissen door het eten van suiker. De oorzaak kon men niet vinden. Wel vond men dat mijn bloeddruk veel te hoog was. Overgewicht speelt een rol, maar ook van testosteron suppletie krijg je een hoge bloeddruk.
Daar kreeg ik tabletten voor.
Mijn testosteron niveau was veel te hoog. 46nm/l kuren hielp niet. Dus ik ben uit mezelf minder gaan gebruiken en ik zit nu op 25 Mg Androgel.
Ik ben gestopt met het eten van suiker en sindsdien, ben ik stapje voor stapje afgevallen van 116 naar 73 kg. In 2004 was ik niet verder gekomen dan 84 kilo, en nadat ik blaasretentie had gekregen, was ik weer gestaag bijgekomen naar 116 kilo
Nu is het anders. Hartritmestoornissen is niet zo maar iets. Ik moest mijn voedingspatroon helemaal omgooien, want overal zit suiker in.
Koffie dronk ik sowieso nooit, daar val ik in slaap van. Thee niet meer omdat daar suiker in verwerkt wordt, soms staat het op de verpakking, maar meestal niet. Alcohol dronk ik sowieso niet meer, kon ik ook niet meer tegen. Idem melk.
Natuurlijk ook minder koolhydraten, want dat is ook suiker.
Geen noedels, spaghetti meer aardappelen at ik niet, moet je ook niet doen, te veel koolhydraten en rijst ook niet. Daarvoor in de plaats zijn de peulvruchten gekomen.
Mijn brood bak ik zelf. 100 gram Rogge, 400 gram volkoren tarwe, 300 ml water, 4 gram zout en 10 gram gedroogde gist, doe ik in mijn Panasonic broodbak machine. Geen suiker, maar dat hoeft ook niet, want meel,is zoet. Een brood kost 40 cent en daar doe ik 4 dagen mee. Dus die broodbakmachine had ik er binnen een jaar uit.

Voor de rest veel groenten, soms wel 15 verschillende soorten en ik eet veel, maar van groeten wordt je niet dik. Daar komt tofu bij voor de kalk en eiwit.

Om 73 kilo te wegen is een genot. Fietsen gaat bijna vanzelf.
Ik ben weer gaan lopen, 15 jaar niet gedaan, een andere podotherapeut gezocht en de zooltjes zijn goed. Ik kan nu weer 2,6 km aan een stuk lopen.
Met de bloeddruktabletten ben ik gestopt die is weer goed 116 x 56 bij een hartslag van 56 was hij vanmorgen.
Nog een 3 kilo wil ik lichter worden, want dan zit ik op het ideale gewicht.

Testosteronniveau te hoog II

Ik moet nog even opschrijven hoe het afgelopen is met mijn te hoge testosteron waarde. Op een gegeven moment was hij opgelopen naar een waarde van 37 nm/l dat is 10 hoger dan de maximum waarde.
Ik moest dus weer eens afkicken. 3 maanden 2 maal in de week een tube van 25.


Her niveau is nu weer veel te laag. Waarde 11 bij de laatste meting. De specialist verontschuldigde zich min of meer, omdat ze van de hoge waarde in paniek was geraakt. Ik denk dat het te hoge waarde te maken heeft met voeding.
Zin in seks is veel lager op dit moment. En ik ben de laatste tijd meer depressief. Kan ook aan de winter liggen, weinig zon deze winter. Ik denk een combinatie van beide.

Testosteron niveau te hoog

Min testosteron niveau was weer eens te hoog en mijn PSA waarde was niet goed. Nu mijn PSA waarde is 3,9 en dat mag 4,2 zijn, dus dat begreep ik niet. Maar hij schrok toen ik hem daarmee confronteerde. Ik moest er mee naar een Uroloog vond hij. Ik moest maar terug naar Heerlen. Want anders moesten ze de onderzoeken opnieuw doen. Ze hadden ook al een arts voor me.
Aan de ene kant hebben ze blijkbaar goede contacten naar Heerlen, van de andere kant kunnen ze geen dossiers uit wisselen. Mijn testosteron niveau zou ook te hoog zijn en dan kijken ze je aan alsof je te veel gebruikt. Ik weet de oorzaak wel, maar toen ik dat eens zei, wordt je uitgelachen, door de artsjes in opleiding.

Je moet elke dag een nieuw onderhemd aan doen, doe je dat niet, dan wordt je testosteron te hoog. Ik heb het nu voor de tweede keer uitgeprobeerd en het klopt.

We gaan maar weer naar Heerlen, is ook nog een stuk makkelijker.

Ik ben wel minder moe, met dat hoge testosteron niveau van 33.