Op deze pagina mijn eigenschappen over mijn gezondheidstoestand,

wat is Klinefelter,

wat heeft indirect met Klinefelter te maken

wat is geen Klinefelter.

Even op de balkjes drukken om meer informatie.
Trillende Handen
Klinefelter: Ja

Als kind had ik altijd trillende handen. Dat is Klinefelter. Motorische gestoordheid. Zo heb ik een voet die doet wat hij wil, ik verslijt hierdoor 3 paraschoenen per jaar en niet de goedkoopste schoenen, want daar kan ik helemaal niet op lopen. Door de lage spierspanning die ik heb, loop ik altijd met knie bandages om de benen enigszins in het geleid te houden, anders kan ik helemaal niet lopen, vooral onder mijn rechterknie zit een spier die voortdurend overbelast dreigt te raken en waar ik veel pijn aan heb. Pijn in de spieren ten hoogte van de schouderbladen als ik veel loop, vooral op het einde van de dag, bij de laatste wandeling met de hond, sterf ik van de pijn. Rennen kan ik niet, heb ik nooit gekend, daarvan afgezien. Als ik op de knieën ga zitten kom ik zonder steun niet meer recht. Hondepoep oprapen gaat niet, lukt niet, ik werd staande gehouden door bureau handhaving, ik moest maar iemand anders de hond laten uitlaten, maar ik heb net de hond om niet in eenzaamheid te verstranden. Ik heb een verzoek ingediend bij de gemeente Heerlen, is nooit op gereageerd. Ik loop nu maar een andere route wat wil je.
Toen ik hier pas woonde beloofde een van de buren mijn tuin bij te houden, is nooit gebeurd. Onlangs weer iemand. Ook niet gebeurd. Kan het zelf niet meer, dus moet het maat groeien, kan er niks aan doen.
Spraakgebrek
Klinefelter : Ja

Toen ik leerde spreken had ik een spraakgebrek. Ik kon de K niet uitspreken. Is er uit gegaan, maar als ik in het nauw of onder druk zit, kom ik niet uit mijn woorden. Dat wordt veroorzaakt, door het verschil in IQ. Ik heb een schriftelijk IQ van 131, hoog begaafd, een mondeling IQ van 119. Dat wat ik denk kan ik niet zeggen. Als ik tijd genoeg heb om te denken is dat geen probleem. Moet ik echter snel denken, dan gaat dat denken wel snel, maar het spreken loopt dan niet gelijk met het denken. Dan kunnen 2 dingen gebeuren, ik zeg niks meer, klap volkomen dicht, of ik begin om me heen te slaan, figuurlijk, met de makkelijkste woorden die in mij op komen en dat is niet voor iedereen even prettig.
Huidprobleem
Klinefelter: ja

Rosacea. Had ik laatst in mijn gezicht, heb ik een zalfje voor gekregen, maar ook jeuk op de benen, doe ik met vaseline insmeren is het beste ben ik in de loop van de jaren achter gekomen. Heb ook wel tijden gehad dat ik cortisonen smeerde
. Gordelroos, ook. Allemaal van die kleine onverklaarbare wondjes op mijn rug, had ik als kind al, in de testosteron periode was het weg, nu is het weer terug.
Kleine Testikels
Klinefelter: Ja

Ik heb kleine testikels. Ze zijn nu anno 2017 onder invloed van 14 jaar testosteron niet meer voelbaar, dus minuscuul klein, Sinds mijn 19de weet ik dat ze klein zijn. Maar men verzuimde me toen wel te zeggen dat het kwam doordat ik een Klinefelter was. Zij zeiden toen tegen me dat ik op late leeftijd de bof had gehad en dat dat de oorzaak was. Ze hebben me er op afgekeurd, want mijn mede soldaten zouden me uitlachen, zei men tegen mij, het was me nog nooit gebeurd, dat uitlachen. Maar toch durfde ik vanaf die tijd niet meer in een zwembad te gaan, want thuis en in mijn schooltijd was ik genoeg uitgelachen. Ik begrijp ook niet dat ze me bij de keuring niet hadden afgekeurd, want daar controleren ze ook de testikels.
Bloedarmoede
Klinefelter: Ja

Klinefelters hebben een hormoon tekort. Hierdoor ontstaat bloedarmoede. In mijn jeugd viel ik altijd flauw in de kerk. Men heeft het onderzocht, maar ik kreeg geen medicijnen voorgeschreven. Blijkbaar wel ontdekt wat het was, maar men kon of wilde het niet verhelpen en blijkbaar ook niet vertellen.
Smalle Schouders
Klinefelter: Ja

Mijn schouderbreedte is 41 cm. Een man van mijn leeftijd heeft 67, maar nu ik vrouw ben, komt het wel goed uit die smalle schouders, passen de vrouwenkleren mij beter.
Lange Ledematen
Klinefelter: Ja

Klinefelters hebben te lange armen en benen. Door het testosteron tekort, krijgen de armen en benen niet het signaal om met de groei te stoppen.
Je ziet dat fenomeen ook vaak bij vrouwen. Wordt zelfs tot de zeven schoonheden gerekend, dacht ik. Maar die lange benen zorgen ook voor problemen. Daarbij komt bij dat ik hele smalle voeten heb. Dat is moeilijk als je schoenen moet kopen, vind maar eens een dameswandelschoen met maat 10,5 is maat 45. In de winter draag ik herenschoenen, maar die zijn veel te breed, dat is geen probleem in de winter met dikke sokken, maar Dikke sokken kun je in de zomer niet dragen. Dus koop ik een damesschoen, maat 10 die past me net rechts stoot ik tegenmaak na 3 weken zijn ze uitgelopen.
Slecht Concentratievermogen
Klinefelter: Ja

Ik heb een slecht kort termijn geheugen. Altijd gehad. Je wil wat doen je loopt er naar toe en dan vraag je je af wat je nog eens kwam doen. Als mensen me wat zeggen het zelfde probleem. Schrijf ik het op, dan vergeet ik het niet meer. Ik hoef niet alles op te schrijven, soms maar enkele dingen om toch weer alles te kunnen reproduceren. Ik leg ergens iets en even daarna weet ik niet meer waar ik het gelegd heb. Dat is wel eens lastig vind ik zelf. Vroeger legde ik altijd alles hoog neer. b.v. op een kast. Mijn moeder vroeg me dan wel eens waar heb je het gelegd, ik zei dan ik weet het niet meer, ze keek dan bovenop alle kasten en in 9 van de 10 gevallen lag het er dan ook.
Soms is het ook wel makkelijk, ik ben snel een ruzie vergeten en ik wens soms ook wel eens dat meer mensen een slecht kort termijn geheugen moesten hebben. Dan was er wat minder geweld op deze aardbol. Ik kan geen namen onthouden, wel getallen. Of dat ook Klinefelter is weet ik niet.
Weinig beharing
Klinefelter: Ja

De beharing gaat weer verdwijnen gelukkig maar, want sinds 23 augustus 2018 heb ik vrouwelijk hormoon, voor het gezicht ben ik bij een huidspecialist. Gelukkig vlak in mijn buurt. De rest gaat in de loop van de jaren vanzelf weg heb ik ergens gelezen, ik ben benieuwd.
Open been
Klinefelter: Ja

Als kind had ik ooit een wond op mijn scheenbeen. Wilde maar niet dichtgaan. Het heeft een jaar geduurd, voordat de wond genezen was. Hij zat tot op het bot. Klinefelters hebben een slechte doorbloeding van de benen. Slechte heling, spataderen, trombose zouden dan de kop op kunnen steken. Een goede doorbloeding kun je opwekken door koud en warm water baden. De Kneipp methode. Ik doe dat als ik het 's morgens douche. Het verhoogt tevens de weerstand. Ik doe het onbewust, weet nu pas na aanleiding van het onderzoek van Dr. de Ronde dat slechte doorbloeding van de benen een eigenschap van een Klinefelter is.
Vrouwelijke spieren
Klinefelter: ja,

Ik heb door de extra X vrouwelijke spieren. Daar bij komt nog dat de doorbloeding van de benen slechter is bij een Klinefelter als bij een normaal mens. Herstel van blessures in de benen gaat dan ook heel langzaam. Ik ben b.v. al 5 jaar bezig om er bovenop te komen van een ontsteking van de binnenminiscus. Als kind had ik eens een keer een open been. Een wond op mijn scheenbeen, die niet dicht wilde gaan. Het heeft 1 jaar geduurd voordat het geheeld was.
Borstvorming
Gelukkig heb ik borstvorming, altijd gehad ook. Dat was ook de knop om de huisarts mij een verwijzing te laten schrijven naar de Genderpoli. De gevleugelde zin was: " Ik ben trots op mijn Borsten, ze konden wel wat groter zijn. En nu onder invloed van het vrouwelijk hormoon worden ze groter en groter. Eerst dacht ik het wordt niks, maar nu na 3 jaar zie je toch de verandering komen en ben ik cup B al gepasseerd. En in tegenstelling tot wat mijn psycholoog ooit zei, dat het hangers werden, zijn het mooie stevige borsten. Ik geniet iedere keer als ik er naar kijk.
Vrouwelijke Vetverdeling
Klinefelter: Ja, vrouwelijkheid

Ik heb door de extra X vrouwelijke vetverdeling. Bloedprikken is een ramp, kom altijd met hele blauwe plekken op mijn armen thuis. Ik heb ook heel smalle polsen, handen en schouders,Er zijn Klinefelter die ook brede heupen hebben. Er is er ooit een bij mij op bezoek geweest, waar dat duidelijk te zien was.
De brede heupen zijn langzaam aan het komen, ook een wat vollere kont. Allemaal onder invloed van het vrouwelijk hormoon. Zakte vroeger mijn broek af, blijft hij nu geween zitten. Inmiddels heb ik ongeveer jeans maat 30, terwijl ik niet lichter ben geworden in tegendeel zelfs ik ben ietsjes bijgekomen. Het visceraal vet dus het vet om je organen is nog steeds goed. Terwijl het vetpercentage is toegenomen langzaam maar zeker wordt de taille smaller en mijn heupen wat breder en mijn borsten wat groter. En dat gewoon zonder operaties, soms is Klinefelter zijn, een extra X hebben toch beter. overigens was mijn jeans maat voor de transitie 40. In de kleren ben ik van 54 naar 42 gegaan en die zijn me ook alweer te groot aan het worden. Ik weet nog dat ik aan het begin van mijn transitie een vrouw op bezoek had die een jas aan had van maat 46, mag ik hem eens proberen, vroeg ik, ik kwam er niet in, veel te klein en nu, is hij veel te groot. Nu heb ik dan wel 44, maar dat moet ik doen anders zijn de mouwen van de jas te kort helaas, toch weer een minpuntje van de Klinefelter, lange armen lange benen.
Andere Informatie verwerking.
Klinefelter: Ja

Een Klinefelter kan nooit een diplomaat worden, hij zegt wat hij denkt. Nu moet ik wel zeggen dat mijn zussen dat ook hadden, daar wordt het van geaccepteerd, van mij nooit, of moet ik zeggen van mannen nooit.
Klinefelter denken langzamer en praten soms daar te snel, ik heb het ook meestal direct door wanneer het gebeurt, Oeps denk ik dan. soms moeten mensen ook lachen om mijn directheid.
Een ding is wel een groot voordeel, je weet altijd wat je aan me hebt. Ik heb geen masker op, hetzij het masker man dt is hoe mensen me zien, maar ik ben geen man.

Een ander aspect is dat mijn denk IQ 130 is dus de technische intelligentie is 130, maar mijn spraak intelligentie is 119. Doordat verschil kan ik overrompeld worden en lijkt de informatie verwerking van mij traag te gaan, maar dat is niet zo. Dat wat ik denk kan ik niet uitspreken als het snel moet gaan. En dan kan het voorkomen dat je dingen zegt die je beter niet had moeten zeggen, omdat de omgeving verlangt dat je wat zegt.
Blikveld
Klinefelter: Ja, vrouwelijke eigenschap

Het blikveld is de hoek die je ogen kunnen maken om te kunnen zien, als je hoofd vooruit staat. Dat is bij vrouwen, groter als bij mannen. De stamt nog uit de oermens tijd. De man ging op jacht en moest een goede kijk vooruit hebben. De vrouw bleef bij de kinderen en moest de kroost bij elkaar houden. Een vrouw kan en beetje achter zich kijken zonder het hoofd te bewegen. Ik kan dat ook. Ik zie ook altijd iedereen en alles.
In het TV programma "Hoe Zo" werd deze eigenschap bevestigd.
Hij ontstaat, door het feit dat vrouwen minder testosteron hebben dan mannen. Vrouwen hebben ook testosteron, dat is 10% van dat wat mannen hebben. En een tekort aan testosteron is nu typisch een Klinefelter eigenschap.
Ik rij een ligfiets op 3 wielen zie home pagina. daar is deze eigenschap wel belangrijk. Het is typisch dat in Zuid-Limburg maar 3 mensen zijn met zo'n fiets en laat dat nu 3 vrouwen zijn als ik mezelf tot het vrouwelijk geslacht reken.
Winkelen
Klinefelter: Soms, vrouwelijke eigenschap.

Ik ga graag winkelen. Dat is een typische vrouwelijke eigenschap en soms ook een Klinefelter eigenschap, veroorzaakt door die extra X.
Er zijn mensen die vinden dat onzin.
Ik ging altijd met mijn moeder winkelen, vond ik leuk vroeg ook altijd of ik mee mocht. Als ik zelf ga winkelen kijk ik nooit naar mannen mode, altijd naar vrouwen mode, ook als ik in de Apps winkel tegenwoordig altijd vrouwen mode, mannen mode interesseert me niet, heb ik ook niet gedaan. Ik had altij wel een pak aan maar dat moest van mijn moeder en ik luisterde dan maar, bang voor sancties, zit er nog in. ik draag dan wel geen pak meer, maar wel vaak een hemd.
Vriendinnen kleedde ik altijd opnieuw aan en al die verdienen zeiden ook altijd dat ik smaak had. Het ging dan niet alleen om kleding maar om het hele plaatje. Haren Make up enz. enz.

Klinefelter: Indirect

Osteoporose
Klinefelter: Indirect

Omdat men mij nooit verteld heeft dat ik een Klinefelter ben en daardoor een testosteron tekort heb, heb ik osteoporose gekregen. Natuurlijk is het ook erfelijk, mijn moeder heeft het ook, maar osteoporose heeft absoluut met het gebrek aan hormonen te maken, dus indirect met Klinefelter. Krijgen Klinefelters van af hun jeugd hormoonsuppletie , dan krijgen ze geen osteoporose.
Op vele sites en ook op de site van de Nederlandse Klinefelter vereniging staat dat elke Klinefelter osteoporose krijgt, dat is beslist niet waar. Sterker zelfs je kunt er van genezen, als je maar hormonen krijgt. hetzij het vrouwelijke of het mannelijke hormoon.

Spataderen
Klinefelter: Indirect

Er zijn mensen die denken dat spataderen met Klinefelter te maken heeft. Ik denk dat dit niet zo is. Het is zoals osteoporose, als het niet in de familie zit krijg je het niet. Van mijn moeder weet ik niet of ze spataderen had. Ze zat wel altijd met de benen omhoog na een zware werkdag en opgezwollen ware ze ook. Van haar zussen weet ik het wel, zij hadden spataderen. Dus ik heb het ook.
Spataderen is in eerste instantie erfelijk. Klinefelters hebben een slechte doorbloeding van de benen. Dat is waar. Ook ontstaan snel wondjes die slecht helen, daar heb ik ook last van. eerst dacht ik dat komt door de hond, door de vlooien, maar nu ik de hond niet meer heb, heb ik er ook last van. spataderen heeft dus ook een beetje met Klinefelter te maken, maar als het niet in de familie voorkomt krijg je het niet.
Bovendien is het zo, dat testosteron medicatie, ophoping van vocht veroorzaakt in de benen. De diagnose spataderen is dan ook moeilijk te stellen.
Dat moet men aan een arts over laten. Ik weet van mij zelf dat ik het probleem al had voordat ik testosteron kreeg. Koud, warm water baden, deed ik vaak als ik er last van had. Een remedie van Kneipp die goed werkt. Wandelen schijnt ook goed te zijn.
Bedplassen
Klinefelter: Indirect

Waarom indirect. Ook kinderen die niet het Klinefeltersyndroom hebben kunnen bedplassen, dat is inderdaad waar. Maar de oorzaak bij de klinefelter is de vrouwelijke spieropbouw die vaak ook nog zwakker is als de vrouw. Dat geldt dan ook voor de sluitspier. Door training gaat het weg. Is bij mij ook gebeurd.

Acuut Reuma
Klinefelter: Indirect

Klinefelters kunnen een storing hebben in het Immuun systeem. Acuut Reuma is zo'n storing. Het wordt ook wel jeugd reuma genoemd. Het openbaart zich in een leeftijd van ongeveer acht jaar door een dikke enkel, knie of elleboog. Acuut Reuma komt bij Klinefelters meer voor dan bij andere mensen, zo vertelde mij de directeur van de GGD in Heerlen.

Longontsteking
Klinefelter: indirect

Ik heb altijd last gehad van allerlei ontstekingen. Ik denk dat Klinefelters daar gevoeliger voor zijn.

Maagzweer
Klinefelter: Indirect.

Klinefelters zijn minder stressbestendig. De verklaring hiervoor is dat Klinefelter meer vrouw zijn dan man. Men gaat anders om met vrouwen dan met mannen. Men zou met een Klinefelter moeten omgaan zoals je met een vrouw omgaat, maar omdat alleen kenners kunnen zien of je een Klinefelter bent, wordt dat moeilijk, een oplossing zou kunnen zijn vrouwelijke hormonen in plaats van mannelijke.

Alhoewel een maagzweer een infectie is. Een ontsteking van de maagwand. Dus weer een ontsteking. Een maagzweer wordt vaak veroorzaakt door een teveel aan stress.

Nierstenen
Klinefelter: Indirect

De slechte stressbestendigheid kan ook de oorzaak zijn geweest van nierstenen. Ik at en eet natriumarm. Ik drink en dronk toen ook minimaal 3 liter op een dag. De uroloog wist het ook niet meer. Uiteindelijk zei hij dat ik maar minder vlees moest eten, maar dat deed ik al vanaf mijn 22ste niet meer.

Leverontseking
Klinefelter: Indirect.

Heb ik 2 maal gehad. In 1974 en in 1979. De A versie. Slechte hygiëne is de oorzaak. In 1974 werkte ik nog in een garage, toiletten waren meestal een ondergeschoven kindje. Alhoewel het bij mijn laatste werkgever toen altijd kraakhelder was op de toiletten, daar lette Gerrit wel op. Nee ik moet het thuis zijn opgelopen. Ik had een zus die medisch analiste was in het ziekenhuis in Kerkrade en wie weet heb ik het wel van haar, want Klinefelters zijn nu eenmaal gevoelig voor infecties.

Gewrichtsontstekingen
Klinefelter: Indirect

Gewrichtsontstekingen is schering en inslag bij mij. Binnenmeniscus zowel links als rechts, enkels links en rechts, maar nu ook de heup aan de rechterkant. Het kan niet op.
Ik loop al jaren met een pijnlijke knie. Zak er ook steeds door heen. De bovenbeenspieren zijn te zwak om het been recht te houden en dat is wel typisch klinefelter. Een echtgenote van een klinefelter mailde me dat haar man precies hetzelfde had. Als de spieren te slap zijn gaan de gewrichten verkeerd werken, waardoor er ontstekingen ontstaan. Dus indirect is de oorzaak Klinefelter.
Mijn spierstelsel en mijn botten stelsel schijnt zo zwak te zijn dat zowat alles scheef staat. Ik heb een verdraaiing van het bekken, dat uit de kindheid moet stammen, volgens de arts van het SGL. Hiermee is meteen bewezen, dat ik thuis het zware werk moest doen

Klinefelter: Nee of toch?


Blaasretentie

Klinefelter: Nee of Indirect

Suggestie 1
Nee, omdat het erfelijk is. Mijn vader is overleden aan blaas-prostaatkanker, had met zijn 45ste al last van slecht kunnen plassen.

Suggestie 2
Het kan natuurlijk ook ontstaan door een te sterke sluitspier die te sterk is geworden door te veel aan testosteron. Ik heb er de volgende theorie over.
Ik ben geboren als een Klinefelter. Met veel zwakke spieren. Omdat ik een mozaïek ben zijn sommige dingen normaal, maar ander dingen niet. Dus mijn blaasfunctie kan normaal geweest zijn. Ik plaste vroeger altijd in mijn broek of in bed. Ik kon het vaak niet ophouden. De blaas was sterker als mijn sluitspier. Dat heeft tot ongeveer mijn 12, 13 jaar geduurd voor dat het minder werd, het heeft tot mijn achttiende geduurd voor dat ik het beheerste. Ik kreeg thuis altijd slaag, als ik in mijn broek of in bed plaste, als dat het enige was geweest waar ik slaag voor kreeg, dan zou het nog meegevallen zijn, maar als je voor het geringste een pak slaag krijgt probeer je, de dingen die te voorkomen zijn zelf te verhelpen. Je gaat ophouden, je gaat het naar de WC gaan, steeds verder uitstellen. Dat daardoor de blaas steeds slechter wordt, komt niet in je op. De verschrikking en de angst van geweld zijn te groot. Als je ouder bent, blijf je het gedrag van ophouden vertonen. Soms zien mensen dat aan je dat je dat doet en zeggen dan, Vincent als je naar de WC doe het dan, dat doe je dan ook een tijdje, maar je vervalt dan weer terug in je oude gewoonte. De blaas wordt niet alleen groter, maar ook zwakker. dan krijg je met je eenenvijftigste jaar plotseling testosteron en als ik niks zou doen, dan worden onder invloed van testo de spieren al sterker.
Het kunnen plassen ging vanaf die tijd achteruit. Het vreemde was echter, dat als ik alcohol dronk, ik wel goed kon plassen. dat versterkt mijn theorie, want alcohol verslapt de spieren. Het proces ging langzaam. Tot augustus 2006 kon ik nog staand plassen. daarna nog alleen maar zittend. 5 januari 2007 werd blaasretentie vast gesteld. Natuurlijk is het groter worden van de prostaat ook een langzaam proces., maar ik heb geen afwijkende PSA en ik ben minder testosteron gaan gebruiken, ik zit op de helft van wat ik eerst had. Mijn plasfunctie is niet terug terwijl mijn blaas wel kleiner wordt.

Volgens mijn Uroloog zou het best suggestie 2 kunnen zijn. En wie weet, als mijn vader beter was behandelt in het ziekenhuis toen hij naar het ziekenhuis ging met plas problemen toen hij ongeveer zestig jaar was is het ook wel erfelijk en had hij ook blaasretentie. en is het toch erfelijk.

Dyslexi


Klinefelter: Nee

Dyslexie is een een erfelijke aandoening die op de mannelijke lijn ligt. Dus je hebt het altijd van je vader en niet van je moeder. Mijn vader had het ook. Je merkte dat niet zo aan hem, maar mijn vader had altijd in het spreken problemen met moeilijke woorden. Van mijn zussen is er nog een met dyslexie.
Hol-voeten
Klinefelter: Nee

Ik heb geen hol-voeten, dat hebben ze me wel wijsgemaakt, maar dat is niet zo. 18 jaar geleden had ik volgens de toenmalige huisarts, platvoeten, dat was al een foute conclusie ik had gewoon overgewicht en daardoor doorgezakte voeten. 14 jaar daarna meende men dat ik holvoeten had. Ook dat is niet waar. ik heb wel heel smalle voeten, gewoon vrouwelijk. Wel met maat 43/44, dus probeer maar eens een passende schoen te krijgen. Met dat 15 cm te lange benen lichaam ligt het zwaartepunt altijd verkeerd. Daar komt nog bij, dat ik helaas geen vrouwelijke heupen heb, veel Klinefelters hebben dat, waardoor ik eigenlijk een te zwaar bovenlichaam heb op vrouwelijke voeten en spieren, want ik heb vrouwelijke spieren. Heb je dan ook nog overgewicht, dan kom je niet meer vooruit. Lopen was altijd al een probleem. Ook als kind. Ik rij, reed een scootmobiel en mijn ligfiets. Maar gelukkig ben ik 45 kilo afgevallen en ben ik nu bezig met krachttraining om de spieren dat te laten doen wat ze moeten doen, mij laten lopen. Ik moet mijn knieën wel tapen, dat hebben ze me geleerd, maar het wordt steeds beter.
Scheel

Klinefelter: Nee

Erfelijk. Bij ons thuis waren nog 2 meisjes die het hadden. Zij zijn allebei geopereerd aan de ogen. Ik niet de specialist durfde het niet. Waarom is gokken. Misschien is hij er toen al achter gekomen dat ik anders was. Het was nota bene in die tijd werelds beste oogarts. Prof. Stolz die dat niet durfde.

Verstopte Neus
Klinefelter: Weet ik niet.

Ik heb altijd mijn neus verstopt. Als kind moest ik een nachtbeugel dragen, dat ging niet, omdat ik dan in de nacht geen lucht kreeg. Ik heb er wel over geklaagd, maar zowel mijn ouder als mijn artsen deden daar niks mee. Sterker nog de Tandarts die de beugel maakte zat in Heerlen in de Laanderstraat en daar ging ik als jongetje van een jaar of 8 elke maand zelfstandig naar toe. Die tandarts met de naam Duisings sloeg mij altijd om dat ik de beugel niet droeg. In die tijd kon dat allemaal.

Nu kan het een allergie zijn. Vergeet niet, dat 500 meter bij ons vandaan een steenkoolmijn, de staatsmijn Wilhelmina, lag, die heel wat stof verspreide. Toen deze gesloten werd, heb ik er ook een tijdlang geen last van gehad. Op mijn 33 ste levensjaar was de allergie weer terug en vanaf de tijd dat ik en hond heb is de toestand verslechterd. De laminaat die ik gelegd heb, verbeterd de toestand wel enigszins, maar ik moet toch nog in de nacht iets in mijn neus spuiten om lucht te kunnen krijgen.
Nu heb ik van enkele Klinefelters gehoord dat zij dat ook hebben. Ik ken een Klinefelter die taaislijm heeft. Zou de overproductie van slijm toch een Klinefelter-eigenschap zijn? Ik weet het niet.

Fruit Allergie

Klinefelter: Weet ik niet

Allergieën en astma, komt in ons gezin veelvuldig voor. Vanaf mijn 33ste ben ik allergisch voor de meeste soorten fruit. Alleen banaan en mango (gekookt) kan ik eten. Vroeger kon ik altijd alles eten.

Hooikoorts

Klinefelter: Weet ik niet

Vanaf mijn 33ste last van hooikoorts, Alleen in het voorjaar. Fruitbomen en notenbomen zijn de boosdoeners.
Allergeen worden verergerd door de consumptie van suiker en alcohol.
Hashimoto

Klinefelter: misschien

Hashimoto is een steeds slechter wordende schildklier. Nu stuurt de schildklier ook het hart aan. Want bij de verbranding van het voedsel zijn er hormonen nodig die afkomstig zijn van de schildklier. Zijn die onvoldoende aanwezig dan geeft de schildklier een commando aan het hart van je moet sneller slaan want ik kan te weinig hormonen produceren en het hart slaat op hol om te kunnen voldoen aan de wens van de schildklier. Met name bij koolhydraten met een snelle verbranding ontstaan dat probleem. Dus suiker, brood en alle andere meelokten zijn taboe, zout mag ook niet meer. Ik moet tabletten slikken om de hormonen aan te vullen en nog een paar andere tabletten om het hart rustig vet houden mocht het dan toch nog eens gebeuren.
Nu zitten in alle Corona Vaccins suiker of een vorm van suiker. Dus dat gaat helaas niet meer. Een keer had ik maar een hartslag van 29 een normaal mens sterft met een hartslag van 29. Ik heb het om welke reden dan ook overleeft. Dus suiker is absoluut taboe.
Nu is het zo dat mijn moeder ook een schildklierprobleem had, maar of daar ook hartritmestoornissen zijn geweest, dat weet ik niet. Ze is wel geopereerd aan het hart toen ze 73 jaar was, maar de oorzaak daarvan waren verstopte aderen, door een overmatig gebruik van alcohol, roken en te weinig beweging. Dat gebruik ik allemaal niet. Ik eet 3 kilo groente per dag, 250 gram tofu, peulvruchten, zonnebloem olie en olijf olie, 3 lepels rijst, 7 lepels linzen en 1 bolletje knoflook zeg maar 4 teentjes.
Ben afgevallen van 98 naar 73 kilo en dat leeft een stuk makkelijker.
Klinifelters hebben de neiging om overgewicht te krijgen.