Blog

Geen autisme

Ik heb de diagnose autisme weg gehaald Waarom? Heel simpel ik ben het niet. Ik vermoed dat men het verwisseld met Hoogbegaafdheid. Dat is immers al vastgesteld in 1985. En mensen die hoogbegaafd zijn denken anders doen anders en zijn anders. Die hoogbegaafdheid werd al veel eerder vastgesteld namelijk in 1968 toen ik 17 jaar was en mijn baas, garage Muyres mij niet wilde deelnemen aan het leerlingstelsel omdat hij vond dat ik niet geschikt was voor automonteur, de werkelijkheid was natuurlijk anders, het koste hem geld om mij mee te alten doen in het leerlingstelsel, waartoe elke garagehouder toe verplicht was, of er moest een reden zijn om het niet te doen, vandaar dat hij zei dat ik niet geschikt was. Ik vroeg via het arbeidsbureau toen der tijd een beroepskeuze test aan.
Het was een test die 2 dagen bestreek een mondeling gedeelte en een schriftelijk gedeelte en in de middag van de tweede dag een gesprek met de psycholoog. Deze man vond dat hij nog nooit zo'n volwassen en breed georiënteerd mens mee gemaakt als ik met mijn 17 jaar. Bovendien vond hij dat ik zeer begaafd was wat betreft techniek ene dat ik zeker begaan was om automonteur te worden en meer zat er ook in. Ik ben overigens nooit in dat leerlingstelsel terecht gekomen, maar ik heb toch het diploma eerste monteur gehaald. Blijkbaar had ik die ondersteuning niet nodig.
Ik denk sneller, ik analyseer sneller. 1 dag op een bedrijf of instelling en ik noem je alle fouten binnen een organisatie. Met de oplossing hoe het anders kan en beter. Dat is sof voor weerstand, want mensen zijn nu eenmaal conservatief, alles moet blijven zoals het is.
Toen ik 2 jaar geleden ontdekte dat ik van snelle koolhydraten hartritmestoornissen kreeg scheelde ik binnen een dag over in een ander dieet. Geen suiker, geen brood, geen zout. Viel daardoor wel af naar 76 kilo komende van 116 kilo. En ben het nog steeds, kom niks bij val niks af. Eet geen tussendoortjes meer en geen zoetigheid, wat een heleboel geld spaart.

De Volkstuinen Dentegenbach was een idee van mij, zijn geopend 6 maart 1980 mensen moesten werken aan een gezondere levensstijl, vond ik, door de groenten uit eigen tuin, nu 42 jaar later is het een hot item.

“Here’s to the crazy ones, the misfits, the rebels, the troublemakers, the round pegs in the square holes.
The ones who see things differently -- they’re not fond of rules.
You can quote them, disagree with them, glorify or vilify them, but the only thing you can’t do is ignore them because they change things.
They push the human race forward, and while some may see them as the crazy ones, we see genius, because the ones who are crazy enough to think that they can change the world, are the ones who do.”
- Steve Jobs

Deze regels van Steve Jobs spraken me meteen aan ik rekende me als een van hun, hoe vaak werd me niet verweten dat ik een doordrammer was heel vaak, dat ik opvliegend was ook heel vaak, gefrustreerd was ook heel vaak, maar al die dingen lijntekenen van het feit dat ik hoogbegaafd ben. Ik wil vooruit in het leven op de hoogte blijven van alles wat vernieuwend is deel er van uitmaken, niet vastgeroest zitten in Windows 10 wat 12 jaar gelden is uitgebracht en geen vooruitgang kent. Daarom ben
ik