2014

Testosteron niveau te hoog

Min testosteron niveau was weer eens te hoog en mijn PSA waarde was niet goed. Nu mijn PSA waarde is 3,9 en dat mag 4,2 zijn, dus dat begreep ik niet. Maar hij schrok toen ik hem daarmee confronteerde. Ik moest er mee naar een Uroloog vond hij. Ik moest maar terug naar Heerlen. Want anders moesten ze de onderzoeken opnieuw doen. Ze hadden ook al een arts voor me.
Aan de ene kant hebben ze blijkbaar goede contacten naar Heerlen, van de andere kant kunnen ze geen dossiers uit wisselen. Mijn testosteron niveau zou ook te hoog zijn en dan kijken ze je aan alsof je te veel gebruikt. Ik weet de oorzaak wel, maar toen ik dat eens zei, wordt je uitgelachen, door de artsjes in opleiding.

Je moet elke dag een nieuw onderhemd aan doen, doe je dat niet, dan wordt je testosteron te hoog. Ik heb het nu voor de tweede keer uitgeprobeerd en het klopt.

We gaan maar weer naar Heerlen, is ook nog een stuk makkelijker.

Ik ben wel minder moe, met dat hoge testosteron niveau van 33.

Holvoeten

In 1974 dus dit jaar 40 jaar geleden kreeg ik te horen dat ik platvoeten had en ik op zooltjes moest lopen. Daar heb ik dan ook jaren op gelopen, tot het me de keel uit hing en toen ben ik daarmee gestopt. In 1999 kreeg ik weer last van mijn voeten en ging naar kwakzalver Palmen, mijn toenmalige huisarts. Ook deze constateerde weer platvoeten. Ik werd naar het atrium ziekenhuis gestuurd en kreeg schoenen voor iemand die platvoeten had, dat liep voor geen meter. Daar ben ik gestopt. Na verschillende omzwervingen, kwam ik in 2005 bij Ortho 2000 terecht. Die maakte me geen schoenen maar zooltjes. Omdat ik nog steeds niet kon lopen heb ik nog enkele andere orthopeden gehad, maar niemand kon me iets maken wat voldeed, dus ben ik maar op de zooltjes blijven lopen. Maar zooltjes slijten en nu na 9 jaar ben ik maar teruggegaan naar Ortho2000 om nieuwe zooltjes te krijgen. Ik werd geholpen zonder afspraak, dat was al een pluspuntje. Ik werd met blote voeten op een scanner gezet. En na de scan zegt de persoon die me hielp, wat had je ook alweer. Ik zei daarop: platvoeten, neen zei hij, je hebt het tegenovergestelde, je hebt hol voeten. In Nederland wordt maar wat aangemodderd. Na 40 jaar de juiste diagnose. Alle kenmerken kloppen.


Naschrift:
Had je gedacht. In 2016 krijg ik te horen van een andere orthopeed dat ik normale voeten heb, wel wat smal (Vrouwelijk) , maar gewoon normale voeten. Wie het weet mag het zeggen.