Eindelijk de waarheid

Zondag j.l. was er Tegenlicht van de VPRO op de TV. Deze keer ging het over Interseksualiteit. Een intersekse vertelde, dat artsen een zwijgplicht hadden t.a.v. tot 2001 aangaande geslacht problemen. Nu is Het syndroom van Klinefelter typisch een probleem wat daar onder valt.
Dus nu komen 2 waarheden boven drijven.
1. Ik kon het niet weten. Er is nooit een arts die het mij vertelt heeft. Dit heeft jaren aan me geknaagd, zou ik het geweten kunnen hebben is het ooit in een gesprek aan de orde gekomen. Niet dus.

2. Mijn moeder heeft gelogen toen ze aan de telefoon in 2002 vertelde dat het de schuld van de artsen waren. Dat was dus niet zo. Zij en haar man dat waren de schuldigen. Zij hadden het moeten vertellen, maar hun eigen belang het gezichtsverlies speelde een grotere rol dan de liefde naar mij toe.

Nu is het ook te verklaren waarom maar 1/3 van alle Klinefelters weet dat hij een Klinefelter is. Er zijn nog meer boeven van ouders.
Zo als die politieagent wiens dochter een genetische afwijking had die hij wist, maar verrekte het zijn dochter te vertellen. Wat een egotrippers. Naderhand krijgt ze kinderen en de problemen die daar mee te maken hebben. Het zijn gewetenloze boeven. Mijn ouders waren dat ook gewetenloze boeven.

Transvisie

Van de transvisie werkgroep uit Utrecht kreeg ik de volgende mail.
Beste Viviënne,

Via het Informatiepunt kwam jou bericht met de vraag om contact bij mij terecht. Ik begrijp dat het voor jou bijzonder lastig is om je te verplaatsen, zeker wanneer dit grote afstanden als Heerlen - Utrecht betreft. Verder lees ik ook dat je behalve de genderdysforie ook lijd aan het Klinefelter syndroom, hetgeen maakt dat je maar weinig echte lotgenoten zult vinden.
Helaas kan ik je niet helpen aan contacten met transvrouwen die bij jou in de buurt zouden wonen. Wij van Vrouwengroep Utrecht houden geen records bij met adressen van onze bezoeksters. Dit mag zelfs niet vanwege de wet op privacy.
Er zijn redelijk wat fora op het internet waarop transmensen zich kunnen inschrijven; bijvoorbeeld van T-Nederland (
https://t-nederland.nl/). Er zijn er vast nog wel meer te vinden, maar dat mag je zelf doen. Wat ik me nog afvraag is of er bij de Nederlandse Klinefelter Vereniging nog aanknopingspunten te vinden zijn (https://klinefelter.nl/nederlandse-klinefelter-vereniging/nederlandse-klinefelter-vereniging-forum/).
Ik wens je succes verder met je transitie.
Met vriendelijke groet, TanjaZe verwijzen me door naar het forum van de Klinefeltervereniging. Ik ben niet op zoek naar Klinefelters. Ik ben de enige Klinefelter in Nederland die van man naar vrouw gaat, dus wat heb ik te zoeken op een forum van een Klinefeltervereniging. Bovendien heb ik niks aan een vereniging die niet door Klinefelters zelf geleid wordt maar door de ouders van Klinefelters, die menen dat Klinefelters daar zelf te stom voor zijn.
Ik zit een een transitie van man naar vrouw dus ik zoek mensen die ook in een transitie zitten van man naar vrouw en die daar met mij over willen kletsen en als die mensen uit de parkstad gemeenten komen zou dat geweldig zijn.
Alleen transgender Limburg wil niet meewerken om een of ander duistere redeneren. Waar zijn ze bang voor. Vraag ik me af, zijn ze niet in het leven geroepen om transgenders te helpen, of zijn ze in het leven geroepen om bier te verkopen op hun bijeenkomsten. Die voor mij onbereikbaar zijn.

Transgenders gezocht

Ik zoek contact met transgenders van mijn generatie. Ik ben geboren in 1951, maar aangezien ik altijd met mensen ben omgegaan die veel jonger zijn dan ik zoek ik transgenders van 50+. De foto hier boven is zoals ik nu uit zie anno Januari 2019. Het is een onbewerkte foto.
Ik ben een transgender die van man naar vrouw gaat.
Ik sta er nu helemaal alleen voor, ik had transgender Limburg al eens gemaild, maar ze zijn niet bereid om mij te helpen.
Van Transvisie heb ik niks meer gehoord. Dus ben je transgender en ga je ook van man naar vrouw zoals ik stuur me een
mail.


Nu had ik een vraag gesteld aan Transgender Limburg en aan Transvisie ik kan dit niet echt mensen noemen die bereid zijn om iets voor andere transgenders te betekenen eer een stelletje Jantjes van Leiden. Hoe kan ik het best niks doen want ik ben te lui om iets te doen.
De suggestie van Transgender Limburg doet helemaal de deur dicht. Die kunnen zich nog niet eens in beelden dat transgenders ook gehandicapt kunnen zijn. Ik heb 20 jaar de Apple Gebruikersgroep geleid, elke maand een bijeenkomst georganiseerd, naar mensen toegegaan die ik nog nooit gezien had, om hun apple product weer aan het lopen te maken Secretaris geweest van het FNV in Kerkrade en van de PPR in Kerkrade de PR gedaan van de EK Meubelbeurs Secretaris geweest van een kunstenaarsvereniging en zo iemand spreekt de suggestie uit dat ik niet naar ander mensen durf toe te gaan, in een woord belachelijk.

Nu hieronder de waardeloze antwoorden, bij Transvisie menen ze dat Heerlen in Utrecht of Brabant ligt.Beste Viviënne,

helaas kan ik je niet direct helpen in contact te komen met andere transvrouwen, vanwege de privacy. Onze bijeenkomsten zijn zeker geen typische uitgangsgelegenheid en bieden juist de mogelijkheden om met andere transpersonen in gesprek te gaan. Ik begrijp dat het een grote stap is om naar zo'n bijeenkomst te gaan, maar ik hoop dat de sfeer het reizen meer dan waard maakt.
Met vriendelijke groet,
Kathelijn Vriezen-Hensgens
Coördinator Transgender LimburgBeste Viviënne,

Wanneer je naar één van onze lotgenoten contactgroepen komt kom je misschien transvrouwen tegen die bij jou in de buurt wonen.  Kijk op onze site naar de vrouwengroep, zie
https://www.transvisie.nl/lotgenoten/vrouwengroep/ . De bijeenkomsten zijn elke 3e zondag van de maand in Utrecht. Reiskosten kun je declareren. Verder hebben we een groep in Bergen op Zoom, zie https://www.transvisie.nl/lotgenoten/brabantsewal-groep/ .
Transgender Limburg organiseert bijeenkomsten in Maastricht en in Venlo, zie
http://transgenderlimburg.nl/agenda/ . Misschien is het toch aan te raden om daar een keertje naar toe te gaan en te kijken of je daar iemand tegenkomt die bij jou in de buurt woont. Je weet maar nooit.
Ik hoop dat ik je hiermee heb geholpen en wens je veel succes.

Met vriendelijke groet,
Anne Kalverda


Spijtoptanten

Nu lag ik daar op de intensive care en omdat ik een nacht moest daar blijven. Een verpleegster komt bij me en vraagt of ik TV wilde kijken, dat wilde ik wel. Na wat zappen was er Zembla op de TV. Zembla had een reportage over spijtoptanten. het hele programma was er op gebaseerd, dat het constateren van Gender dysforie natte vinger werk was. Dat vond ik nu helemaal niet. Ik vond dat ze over zorgvuldig te werk gingen. Had ik die 2 mails niet per toeval bewaard, dan was het niet door gegaan, terwijl ik er van overtuigd ben dat ik vrouw ben. Ik voel me ook hartstikke goed nu ik vrouwelijk hormoon heb. Eindelijk van het moeten af. terug naar mijn oude gevoel waar ik 51 jaar in geleefd heb. Ja ik ben een stuk emotioneler geworden, maar had ik dat vroeger ook niet, toen moest ook ook om de kleinste emotie huilen, tot ergernis van een totaal emotieloze ouders, die vonden dat ik een huilebalk was.
Er was een spijtoptant, die vond dat hij hartritmestoornissen had gekregen van het vrouwelijk hormoon. Nou dat kan niet want ik had ze bij zowel het mannelijk als vrouwelijk hormoon, dat heeft gewoon met een erfelijke belasting te maken denk ik. Ze was ook dik geworden. Dat ben ik ook, wat dikker geworden, maar dat wordt veroorzaakt door de Bètablokker die ik krijg en zij krijgt die ook als je hartritmestoornis hebt, het hart wordt rustiger gehouden, waardoor je energie verbruikt. Daar zijn 2 oplossingen voor, meer bewegen en minder eten. Laat de suiker uit je voedsel weg en je zult zien dat je het ook weer zo kwijt bent al die overtollige kilo’s.

Die jongen in het programma die een versnelt traject had doorlopen, kon ik niet van zeggen dat het een spijtoptant was zo te zien was hij heel blij met zijn mannelijk hormoon. Zou die wel hebben geweten dat hij misbruikt werd door het programma van Zembla? Weet je en dan laten ze een ontslagen psycholoog aan het woord, omdat ze haar zin niet had gekregen was ze weggegaan en daar is Valerie voor in de plaats gekomen. En hoe vaak heb ik haar niet vervloekt, omdat ik vond dat het te langzaam ging, waar ik maar wil zeggen dat de psycholoog die is weggegaan uit haar nek zat te lullen. Onzorgvuldig kan ik niet zeggen.
Ik heb 7 sessies gehad. Psychologische onderzoeken, voor het intake ook nog onderzoeken via internet. Dus ook een intake gesprek. In de zevende sessie 2 psychologen in een kruisverhoor (hoezo onzorgvuldig) na dat gender dysforie was geconstateerd nog een sessie om een rapport te maken voor het team, want uiteindelijk beslist niet de psycholoog alleen er over. Men wist voor dat het team besliste dat ik geen operatie wilde, omdat ik blaasretentie heb. En seks nooit belangrijk voor me is geweest. Ik ben nu eenmaal zonder hormonen opgegroeid, als Klinefelter.

Veel Transgenders hebben het niet gemakkelijk in de maatschappij. De acceptatie is niet gemakkelijk, ik merk dat zelf ook. Als persoon ben ik niet verandert, doe dezelfde dingen die ik vroeger ook deed, ik voel me alleen een stuk beter en daar gaat het toch om, om mijn gevoel. Eindelijk kan ik mezelf zijn. Maar de meeste mensen zijn conservatief ze willen je altijd blijven zien zoals je was. Je moet wel hun verandering accepteren, maar de verandering van mij accepteren ze niet. Het meest ergerlijke vind ik al die mensen die zeggen dat ze wel even langs komen en dan toch niet komen. Waar zijn ze bang voor, dat hun ik hun nu opvreet.
Ik doe gewoon de diepingen die ik altijd al wilde doen en die ik vroeger niet durfde te doen, de beer is los, of moet k zeggen de berin is los. Maak me ’s morgens op, soms verf ik me mijn lippen, heb me 2 jassen gekocht, vrouwelijke, een nieuwe bril, moet ik nog krijgen, overigens, mijn haren worden binnen binnenkort om getoverd in een vrouwenkapsel, laat mijn oogwimpers verven en mijn wenkbrauwen eindelijk vrouw.

Weet je Zembla moet eens reportage maken over de onzorgvuldigheid hoe ze met Klinefelters omspringen. Psychologische begeleiding, vergeet het maar. Persoonlijkheidstest vergeet het maar. Hoeveel Klinefelters zullen er niet zijn die gewoon vrouw zijn, maar door de medici in het mannen wereldje geduwd, tegen wil en dank, omdat ze gewoon vrouw zijn. Het kan ook niet anders. Dat halve mannelijk gen stelt toch niks voor. Nu ben ik maar een mozaïek en bij mij overheersen het vrouw gevoel. Dan is dat zeker bij een XXy, XXXy en beslist bij een XXXXy.
Hoe kan het zijn dat ik de enige Klinefelter ben op dit moment, die vrouw wil zijn. Onvoorstelbaar. Maar wat wil je als 2/3 van de Klinefelters niet weet dat hij een Klinefelter is. Hoeft je niks te verwonderen. Ook de ambulance mensen wisten niet wat het syndroom van Klinefelter is. Nu wel.

Hartritmestoornis

Woensdag 19 december, had ik dan weer eens een ernstige hartritme stoornis die niet weg wilde gaan. De huisarts gebeld, maar dat hielp niet, volgens mij moet je eerst dood zijn voor dat de medewerkers van de Molenhoek in actie komen. Als je dan de cardiologie belt in het Zuyderland. Je moet eerst bij de huisarts zijn. En dan steeds meneer ik krijg er de kots van. Heb ik maar eens een klacht ingediend, zal niet helpen, maar je moet toch iets.
De huisarts die haar vrije dag had een mail gestuurd en dat werkte, was die op haar vrije dag dan toch gekomen. Na onderzoek werd er een ambulance gebeld, ik bedoel maar, als er niets aan de hand was ga je geen ambulance bellen. Nee het water stond al in de longen.
In de ambulance, hebben ze geprobeerd een infuus aan te leggen en bloed te prikken, dat ging niet. Op de Intensive Care, waar je dan terecht komt, hebben ze dat ook met 3 mensen geprobeerd, maar ook die kregen het niet voor elkaar. Uiteindelijk na ik weet niet hoeveel steken in mijn arm, kreeg men dan toch nog 1,5 buisje er uit. Om 18:00 uur kreeg ik een pil en werd om het kwartier de bloeddruk gemeten. Na 1,5 uur zou de pil moeten werken. Die bloeddruk was 6 maal goed. Iedereen keer een bovendruk rond de 125 en een onderdruk rond de 75, wat wil eens mens meer. Maar na 1,5 uur was het hart nog steeds niet tot rust gekomen. Dus ze men haalde de bloeddrukmeter weg en zei dat ik een nacht kon blijven, zodat men de dag erna het hart zou resetten. Dus men bood mij aan wat te eten en of ik TV wilde kijken. Is goed zei ik. Heb ik nog naar Zembla zitten te kijken naar de transgender spijtoptanten. Waar ik me kapot aan geregeld heb, over al die leugens.
Op het einde komt een arts naar me toe en zegt tegen mij, mevrouw Crutzen U kunt naar huis. Naar huis vroeg ik verbaasd, ja het hart slaat weer normaal. Het medicijn werkt toch.
Ik ben altijd al wat langzaam geweest, blijkbaar is dat ook zo bij medicijnen. Nu was die hartritme stoornis al de dag van te voren begonnen, zag ik op mijn iPhone. Want ik heb een Applewatch, die mijn hartslag bij houdt.
Waar het vandaan komt weet men niet. Maar het kan weer terug komen, dus heb ik het medicijn meegekregen, alleen voor als het weer gebeurd. Buiten de Betablokker die ik al heb en de bloedverdunner. Die ze eigenlijk al altijd hadden meoten geven, want door toediening van kunstmatig hormoon wordt het bloed dikker, staat in de bijsluiter van Androgel. En wie weet ligt het daar wel aan. Maar het kan ook erfelijk zijn, mijn moeder is geopereerd aan het hart, mijn vader had een hart probleem en zijn moeder en broer ook.
Zo ziet mijn arm uit op 25 december bijna 1 week na het prikken.