2017

Men begrijpt het niet

Bij de Vumc Genderdysforie komen jongens, mannen, die vrouw willen worden en meisjes, vrouwen die man willen worden. Dat is simpel. Want de mannen zijn echte mannen met hun seksuele driften en echte vrouwen met hun seksuele driften en dan is vragen simpel, want volgens Freud, meen ik, leeft de mens alleen maar met zijn seksuele driften. Maar om seksueel driften überhaupt te kunnen hebben heb je natuurlijk een hormoon nodig, hetzij oestrogeen bij vrouwen of testosteron bij mannen.
Nu heb je dan de Klinefelters, die minimaal een X chromosoom te veel hebben. Zijn dat wel mannen. Als je bedenkt dat de spieropbouw vrouwelijk, de schouderbreedte vrouwelijk is de skeletbouw vrouwelijk is, de inplanting van het schaamhaar vrouwelijk is, de vetverdeling vrouwelijk is de huid vrouwelijk is, borsten heeft, sommigen hebben zelfs brede heupen (dat ontbreekt helaas bij mij), er is nog een penis aanwezig maar bij de meeste Klinefelters super klein is, dan is er weinig mannelijks aan een Klinefelter.
Als je dan vertelt dat ik nooit interesse heb gehad in een vrouw, dan geloven ze me niet. Maar ik heb ook nooit interesse gehad in een man. Dat kan men niet begrijpen, of moet ik zeggen wil men niet begrijpen, omdat het niet in het straatje past van de mensen die er normaal komen. Ik ben geen man, lichamelijk niet, geestelijk niet. Ik zit niet in een verkeerd lichaam, alleen dat lichaam is niet goed afgewerkt en door het vrouwelijk hormoon is die mogelijkheid er wel, om te zijn wie ik ben. Dat mijn ouders en de overheid mij het naamplaatje meneer hebben gegeven, dat is een foute keuze en zelf heb ik in 2003 dezelfde foute keuze gemaakt, door testosteron te gaan smeren, het is niet het hormoon dat bij me hoort.
Jammer dat er geen psychologen zijn, die ook Klinefelter zijn, dan zou het een stuk gemakkelijker zijn, want bij die andere zit het eigen ik in de weg.

De foto in de banner is van mijn hondje FUCHUR. Hij was gecastreerd. Men zou is het gedrag van een hond die niet gecastreerd en als hij daarna gecastreerd is moeten bestuderen, dat zou hun heel wat wijzer maken. Een hond denkt niet, die doet wat de natuur in geeft. Toen mijn hond niet gecastreerd was, was hij niet te houden, hij moest aan de lijn. De testosteron zat in de weg, bij elk loops teefje was hij op jacht. Toen moest ik hem laten castreren, omdat zijn prostaat te groot was en plassen en poepen een probleem werd. Na een tijdje was de jacht afgelopen, hij kon rustig los lopen, hij week niet meer af van mijn zijde. Het omgekeerde gebeurde nu. Vrouwtjes zaten achter hem aan, mannetjes ook en hij wilde er niks van weten, ieder keer als het gebeurden rende hij op mij af en smeekte help me alsjeblief en dan nam ik hem op en omdat ik groot ben was hij veilig of ik zette hem in het mandtje achter op mijn
ligfiets en dan reden we weg.
Zo is het ook met de Klinefelter, als het hormoon ontbreekt is er geen interesse in mannetjes of vrouwtjes soms willen die vrouwtjes wat en dan heb ik het maar gedaan, maar ik was ook snel uitgekeken, na 1 keer was het over. Ik begreep lange tijd niet waarom, nu begrijp ik het, alleen de psycholoog nog.

Mijn hondje FUCHUR heb ik 5 mei 2017 moeten laten inslapen, hij was 18,5 jaar oud geworden het ging niet meer. Maar het was een fantastische tijd met hem. Veel geleerd over mezelf. Als je de honden leert kennen, leer je de mensen haten.

Gender neutraal

’s Maandags ga ik meestal naar de fysiotherapie. Ik ben sinds oktober vorig jaar weer aan hel lopen en al gauw bleek dat extra krachttraining nodig was. Ik moet daarvoor naar Kerkrade Nulland ongeveer een 7,5 km met de fiets, die ik dan in de oefenzaal mag zetten. als ik met de benen hoog een tijdje gefietst heb is dat zeer gunstig voor het verwijderen van te veel vocht in het lichaam, dus ik moet naar de WC als ik daar aankom. nu hebben ze naast elkaar liggen 2 exact dezelfde WC met op de ene deur een mannetje en op de ander een vrouwtje. ik moet altijd lachen als ik het zie. Die plaatjes hadden ze kunnen sparen, gewoon gender neutraal.
Overigens in het VUmc is het precies het zelfde, ondanks dat die nog wel een afdeling hebben voor Genderdysforie, je zou toch verwachten, dat ze daar het hokjesdenken allang hadden afgeschaft.

Gesprek 1 Psycholoog

Genderdysforie betekend dat je het idee hebt dat je in een verkeerd lichaam zit en dat je van man naar vrouw wilt, of van vrouw naar man.

Is dat bij mij ook zo. ik ben pas de tweede Klineflter, er is geen ervaring en kennis over klinefelter, ze zouden mijn site moeten lezen, kunnen ze nog wat van leren. Er staat informatie genoeg op dacht ik zo.

als je puntje bij paaltje pakt zit ik niet in een verkeerd lichaam , ik heb vrouwelijke spieren, vrouwelijke vetverdeling, borsten en nog een heleboel typisch vrouwelijke
eigenschappen, daarbij komt dat ik emotioneel en in mijn handelen een vrouw ben.Alleen mijn lichaam is niet perfect een vrouw, die brede heupen ontbreken helaas, mijn borsten konden 2-3 maten groter zijn, vind ik, wat nu verkeerd ga is dat ik het verkeerde hormoon gekregen heb 14 jaar geleden ik had Endrogel moeten krijgen in plaats van Androgel het scheelt een letter maar voor mij een hele wereld.

Als kind tijdens het gymmen dacht ik altijd, waarom hebben die ander jongens een ander borstkast als ik, wat klopt hier niet, toen ik op mijn elfde jaar een van mijn zussen met een naakt boven lichaam zag, dacht ik, die ziet er hetzelfde uit als ik, hoe kan dat?

Totdat ik testosteron kreeg, hoefde ik me nooit te scheren, nu wordt ik depressie van al die haren, dat hoort niet bij mij. Nu hoop ik maar dat ze de kennis over Klinfelter wat opvijzelen, want anders vrees ik dat ik voor de zoveelste keer niet begrepen wordt, of moet ik anders eens een lezing gaan geven, dan kunnen ze wat van mij leren.

Intake Vumc

Nou dan was het eindelijk zover gisteren 10 juli moest ik om 14.40 voor een intake gesprek op Genderdysforie afdeling zijn in het Vumc.
Een ding is zeker vooral niet te laat komen, dus de trein van 9.10 vanuit Heerlen de Kissel, dan ben je om 12:03 uur in Amsterdam zuid. dat ging allemaal goed, precies op tijd rolde de trein het station van Amsterdam zuid binnen.
Tja het lopen, hoe zou dat gaan. Dat kon ik niet meer en aangezien de CZ groep mij geen taxi wilde vergoeden, was ik in oktober 2016 weer gestart met lopen, nadat ik dat 15 jaar lang nauwelijks gedaan had. Goed ik was dan ook wel 44 kilo afgevallen het was nu of nooit meer. Een afspraak gemaakt met mijn Fysiotherapeut Nicole voor krachttraining.
Thuis kon ik nu 3,5 km weer lopen, maar hoe zou het vandaag gaan.
Gehaast liep ik het station uit en ging naar de verkeerde kant. Ik kon het Mahlerplein niet vinden en vroeg aan een stelletje dat net kwam aanlopen of ze even tijd hadden, dat hadden ze niet, net doen of je dat niet gehoord hebt. Waar kan ik het Vumc vinden vroeg ik, nou dan moest ik aan de ander kant van het station zijn en dan naar rechts. Ik bedankte hun voor het toch nog antwoord en liep terug. Aan de ander kant van het station vond ik meteen de straten die ik in mijn geheugen geprent had en was een half uur later in het Vumc. Eerst even naar de Wc geen gender neutrale WC viel me meteen op, wel een afdeling, maar zelf….. Daarna naar de balie voor een pasje. Dat duurde nog een half uur. Om ongeveer 13:00 uur melde ik me bij de balie van afdeling K, de Genderdysforie afdeling. ik was natuurlijk veel te vroeg, maar die 1,5 uur gaan ook wel weer om, maar die 1,5 uur werden 2 uur en men sloeg mij steeds over, nadat ik even naar de Wc was geweest en weer plaats nam, komt een balie medewerkster op me af, dat ik me wel moest aanmelden voordat ik in de wachtkamer ging zitten, hij wacht even zei ik, dat heb ik om ongeveer 13:00 uur, als je collega niet met jouw communiceert, dan is dat jouw probleem niet het mijne. ze schrok van mijn antwoord, tja niet alle Limburgers zijn schoothondjes er zijn erbij die hebbende kaderopleiding gehad tussen Hollanders, die hebben geleerd van zich af te bijten.
Maar goed, uit eindelijk kreeg ik dan toch een intake gesprek een verkorte uitgave, voor een kwartiertje naar Amsterdam, geen goed begin, of laten we zeggen een slechte organisatie.

Op de Meubelbeurs waar ik in de jaren 80 van de vorige eeuw 10 jaar vrijwilligers werk heb gedaan, hadden we een schriftje om alles op te schrijven, want elke dag zaten we met andere medewerkers in de winkel en je had van die klanten die stee vas de dag erna terug kwamen, in de gedachten dat ze het dan goedkoper kregen, maar helaas wij communiceerden met elkaar.

Op de computer bestaat zoiets als een notie blokje, misschien maar een idee, als praten met elkaar niet zo goed lukt.

Overgewicht

Overgewicht is altijd een probleem bij de Klinefelter. Hoe komt dat toch, vraag ik me af.
Slechte verbranding, slecht doorzettingsvermogen, lager levenstempo. Wie zal het zeggen.

Mijn lichaamstemperatuur is meestal tussen de 36,4 en 36,6, dat is laag. De meeste mensen zitten boven de 37. Voor 1 graad warmer lichaam is veel calorieën nodig.
Het lagere levenstempo klopt ook wel, Vincent moet sneller leren werken, stond ooit op mijn rapport en in mijn beroepsleven gebeurde het ook regelmatig dat mensen dit tegen me zeiden.

Doorzettingsvermogen daar ontbreekt het bij mij niet aan.

In juli 2015 kreeg ik hartritmestoornissen door het eten van suiker. De oorzaak kon men niet vinden. Wel vond men dat mijn bloeddruk veel te hoog was. Overgewicht speelt een rol, maar ook van testosteron suppletie krijg je een hoge bloeddruk.
Daar kreeg ik tabletten voor.
Mijn testosteron niveau was veel te hoog. 46nm/l kuren hielp niet. Dus ik ben uit mezelf minder gaan gebruiken en ik zit nu op 25 Mg Androgel.
Ik ben gestopt met het eten van suiker en sindsdien, ben ik stapje voor stapje afgevallen van 116 naar 73 kg. In 2004 was ik niet verder gekomen dan 84 kilo, en nadat ik blaasretentie had gekregen, was ik weer gestaag bijgekomen naar 116 kilo
Nu is het anders. Hartritmestoornissen is niet zo maar iets. Ik moest mijn voedingspatroon helemaal omgooien, want overal zit suiker in.
Koffie dronk ik sowieso nooit, daar val ik in slaap van. Thee niet meer omdat daar suiker in verwerkt wordt, soms staat het op de verpakking, maar meestal niet. Alcohol dronk ik sowieso niet meer, kon ik ook niet meer tegen. Idem melk.
Natuurlijk ook minder koolhydraten, want dat is ook suiker.
Geen noedels, spaghetti meer aardappelen at ik niet, moet je ook niet doen, te veel koolhydraten en rijst ook niet. Daarvoor in de plaats zijn de peulvruchten gekomen.
Mijn brood bak ik zelf. 100 gram Rogge, 400 gram volkoren tarwe, 300 ml water, 4 gram zout en 10 gram gedroogde gist, doe ik in mijn Panasonic broodbak machine. Geen suiker, maar dat hoeft ook niet, want meel,is zoet. Een brood kost 40 cent en daar doe ik 4 dagen mee. Dus die broodbakmachine had ik er binnen een jaar uit.

Voor de rest veel groenten, soms wel 15 verschillende soorten en ik eet veel, maar van groeten wordt je niet dik. Daar komt tofu bij voor de kalk en eiwit.

Om 73 kilo te wegen is een genot. Fietsen gaat bijna vanzelf.
Ik ben weer gaan lopen, 15 jaar niet gedaan, een andere podotherapeut gezocht en de zooltjes zijn goed. Ik kan nu weer 2,6 km aan een stuk lopen.
Met de bloeddruktabletten ben ik gestopt die is weer goed 116 x 56 bij een hartslag van 56 was hij vanmorgen.
Nog een 3 kilo wil ik lichter worden, want dan zit ik op het ideale gewicht.