Discriminatie

Wijkkrant Molenberg

Om nu te weten te komen hoe het met de fotoclub van de Molenberg was, moest ik weten wie dat beheerde, na lang zoeken vond ik een Bob Alcander, op Facebook de achternaam is niet zijn werkelijke achternaam. Achter deze naam gaat Rob Houkens schuil. Een maatschappelijk werker. Hij deelde me mee dat de fotoclub ter ziele was. Ik zeg dat is dan jammer. Hij vond dat ik mooie foto's maakte. Of ik niet interessen had om mee te doen aan de tot standkoming van een Wijkkrant. Ja zei ik dat leek me wel wat, kon ik nog wat doen voor de gemeenschap. Maar hij vond wel dat fotografie alleen te weinig was. Wat ik nog meer kon doen, nou zei ik ik kan het blad maken, tenminste de opmaak en ik kan een website maken, want bij een wijkblad hoort ook een website, tenminste als dat nog niemand doet. Nee daar hadden ze nog niemand voor. (Dit antwoord is belangrijk om te weten.) Bovendien was hij een voorstander van Diversiteit, dus 2 vliegen in een klap.
Ik vroeg hoe groot is de club 2 vrouwen doen het, er was ook een Alex bij, maar die had weer afgehaakt. De reden was niet bekend. Ik kreeg het telefoonnummer van een van de vrouwen en van de ander niet. Dus die belde ik meteen op. Stella heette ze. Het klikte met Stella, ze nodigde me ook meteen uit, daar ging ik natuurlijk meteen op in. Ze had nog met de andere gebeld, of ze het telefoonnummer van die andere, met de naam Miranda kon door geven aan mij maar dat mocht niet, Marina zou mij bellen. 4 Dagen na het telefoon gesprek met Stella ging ik naar haar toe. Het eerste wat ze vroeg: heeft Marina je gebeld. Nee zei ik die heeft me niet gebeld. Het was een gezellig paar uurtjes en inging weer naar huis. Het telefoontje van Marina bleef uit, ik heb nog eens contact gezocht met de opbouwwerker Rob Houkens, maar dat leverde niks op. Hij zou Marina nog eens vragen of ze problemen met me had, nee dat had ze niet. Ik moest haar maar bellen zei Rob Houken, gaat niet zei ik want ik heb geen telefoonnummer . Rob Roukens is niet de slimste dat is wel duidelijk.
Voor het maken van het wijkblad, had Marina iemand anders geregeld, en laat me die andere ook nog kennen. Ze woont op de Vink in Kerkrade in een Woonproject, waar ik ooit een filmpje van gemaakt heb bij de opening en voor de website, ik weet het niet. Het zou me niet verwonderen als dat ook iemand anders voor was.
Miranda is personeelsadviseur bij
Movare de onderwijs instelling. Als iedereen zo is bij deze instelling, welke kans heeft een transgender, die ook docent is bij deze instelling en er solliciteert . Ik ben docent. Ik heb in ieder geval totaal geen kans. De diversiteit van Rob Houkens is ook heel veel schijn. Nu ken ik een paar voormalige medewerkers van Alcander en allebei zijn ze Transfoben dus geen diversiteit bij Alcander. De ene noemde me bij mijn oude naam en de ander meende dat ik dan maar geen vrouw had moeten worden. Kan het nog achterlijker.