Discriminatie

Seniorweb Landgraaf zoekt een docent voor Apple

Op 13/12/2020 krijg ik deze mail van Welsun

Ik heb zojuist contact gehad met de voorzitter van Seniorweb die ook in het Burgerhoes (gemeentehuis) zitten en de soos aanbieden in de bibliotheek.
Stephanie Ramakers (voorzitter) staat er positief in, heb de situatie uitgelegd. Er is ruimte voor een vrijwilliger binnen de soos alleen zijn zij afhankelijk van de nieuwe maatregelingen omtrent het covid19. Dus ik heb met haar afgesproken dat ze me per mail laat weten wanneer de ruimte opgevuld mag worden door jou als vrijwilliger als ondersteuning bij de soos.
Wordt vervolgd….

Er werd een afspraak gemaakt en vol goede moed ging ik er heen. Want dat was het.
Er was nog iemand bij de persoon die de website maakte. Ene Jos Collaris tijdens het gesprek werden een paar rare eisen gesteld, zoals ik moest een open dag organiseren, dat was ook een kolfje naar mijn hand, want ik heb ooit 4 recycling markten georganiseerd voor de PPR en de Meubelbeurs, dus dat kan ik wel. Ik kreeg ook een proeftijd van een half jaar, wettelijk is het maar 8 weken, maar ik ben akkoord gegaan. Ik kreeg zelfs een ondertekend contract mee, maar daarna hoorde ik niks meer. Heb wel nog een paar maal geïnformeerd hoe het er mee was, ik moest maar op de website kijken, daar keek ik elke dag op, maar die bood mij niet de informatie die ik moest weten.
Toen de lockdwon voorbij was erveen whatsapp ze hadden me niet nodig, want er was geen animo voor Apple producten, dat is verwonderlijk, want ze bieden nog steeds cursussen aan voor iPad en iPhone ze zoeken ook nog steeds vrijwilligers. Ze hadden 38 vrijwilligers op het moment dat ik er solliciteerde, daar zijn er nu nog 32 van over. Dat geeft te denken. Er zijn dus geen vrijwilligers te vinden.

Een hilarisch moment heb ik wel meegemaakt tijdens de lockdown hadden ze wel nog 2 mensen die de leden afreisde om de Windows Computers draaiende te houden, want ze crashte weleens en er moesten ook backups worden gemaakt. Apple heeft in 2007 Time Machine ingevoerd. Een automatisch Backup-systeem een Apple Crasht ook nooit, heeft geen last van Virussen. Dus bij Apple zijn deze mensen totaal overbodig.

Dat de mensen die daar lesgeven er totaal geen verstand van hebben was te merken aan de leerstof. De systeem voorkeuren, was het laatste hoofdstuk in het boek, terwijl het het eerste hoofdstuk moet zijn, want je kun niet mailen als je geen kennis hebt van de systeemvoorkeuren, sterker nog je kunt niet inloggen op je computer als je niet weet wat het is. Het is het belangrijkste onderdeel van je Apple-Computer. En daar had men geen kaas van gegeten.

Ik heb nog een mail gestuurd naar de raad van Landgraaf op 30-9-2021, want toen werd me pas meegedeeld dat ik niet meer hoefde te komen, maar ik heb er nooit meer iets van gehoord, zal wel ergen in een diepe la zijn verdwenen.

Tweetalige Assistent Duits-Nederlands

Een tweetalige assistend vroeg men in een vacature. Duits Nederlands.

Daar schreef ik op. Hoe zit het namelijk, ik ben 20 jaar bevriend geweest met een Oostenrijkse. In 2013 was ik er 4 weken op vakantie, nadat zij weer in Oostenrijk was gaan wonen. Na 3 dagen sprak ik vloeiend Duits. Dat komt natuurlijk ook door het feit dat ik dialect spreek
en de Duitse taal is nu eenmaal verwant aan het dialect, wat we in Limburg spreken. Daar komt bij dat ik ook op de EK Meubelbeurs vrijwilligerswerk had gedaan en aangezien daar veel Duitsers kwamen, had ik ook geen angst om het te spreken.
De contact persoon was een Jeanette Wolters, in de vacature stond Jace Wolters. Ze had een yoga bedrijf in Heerlen en Maastricht. Via haar mailadres vond ik haar op internet, je moet weten met wie je te maken hebt.
Ik schreef een uitgebreide mail naar deze Jeanette en ze nodigde me uit om met haar naar Herzogenrath te rijden om naar de plek te gaan waar om deze assistent gevraagd werd.
Waarom ging het. De man die om die assistent vroeg was de baas van een project in Herzogenrath. Het project met de naam
Wohlvart, was een Meubelbeurs in het groot, tenminste de werkwijze, alleen hun bezittingen waren groter zo hadden ze ook woningen, die ze verhuurden en dat hadden wij niet, maar het idee was het zelfde. Het hoofdproject starte andere projecten op, daar werden werklozen ingezet die zich naar enige tijd zelf moesten redden, dat deden wij ook. De hoofdverantwoordelijke de baas dus, het een hersenbloeding gehad (hij was een kettingroker) en kon niet meer alles doen, hij had hulp nodig. Buiten mij was er nog een vrijwilliger uitgenodigd. Een witte hemden stropdas figuur. Die me buiten het feit me als man aansprak ook naderhand me volkomen negeerde. De bedoeling was dat er ook zo'n project in Nederland werd gestart, te beginnen in Kerkrade, in het denken kwam ik helemaal overeen met de baas van het project in Duitsland, kan ook niet anders, want ik had precies hetzelfde gedaan. op een kleinere schaal, dat wel, maar onze ideeën waren hetzelfde. Die andere vrijwilliger en Jeanette zouden het wel regelen. Wat is er uit gekomen, ben eens gaan kijken op de Duitse site, waar een link staat naar het project in Nederland, fout 404 daar kom ik op uit, dus niks geworden, was te verwachten, men heeft weer eens op het verkeerde paard gewed. Zoals zovele keren. Maar goed daar ga ik niet over. Ik heb in vedergeval niks meer vernomen. Ook geen beloofde terugkoppeling.