Discriminatie

September 2020

Multi Tallent

Ik had me ingeschreven bij Welsun dat is de vrijwilligerscentrale in Landgraaf. Op 25 september 2020 had ik een intake gesprek. Een leuk gesprek en ze hadden beslist wat voor me, ze zouden me terug bellen, maar wie belde niet Welsun, ik kreeg een lullig mailtje van ik heb geen tijd. Waarom hebben mensen nooit tijd als het om transgenders gaat, vraag ik me dan af. Ik uitten mijn pissigheid op hun Facebook en prompt een reactie, ze belde me op, maar nu had ik geen tijd. Toen stuurde ze een mailtje, ik bespaar jullie de inhoud.
Ik ben nu een maal een beetje autistisch afspraak is afspraak als je geen tijd hebt, moet je tijd maken en niet een mailtje sturen een dag later ik heb geen tijd, want een mailtje schrijven kost ook tijd en in die tijd had ze me ook bellen.

Dat noemen zich welzijn werkers. Welzijn zij er toch om mijn welzijn te bevorderen. Of hoe zit dat. Ik had het die dag enorm druk gehad, maar ik was net op tijd thuis. En dan hebe je je gehaast voor niks, ik denk eerder dat ze het vergeten was en de dag erna ontdekte, dat ze had moeten bellen. Ik kom zelden te laat op een afspraak. Dan moet er al wat gebeurt zijn.
Of ik nog bemiddeld wilde worden. Natuurlijk zei ik.

Ze stuurde me naar een project vlak bij mij in de buurt. Een dame runde daar een zaak, waar mensen met een speciaal bewijs van de gemeente zich konden inkleden, of meubels krijgen. Er werd niks verkocht. Ze draaide dus op subsidie en het was bezigheidstherapie. Voor mensen die daar werkte en voor enkele mensen die daar zaten te breien. De bediende dames waarvan ik dacht dat ze ouder waren als ik ben, bleken allemaal jonger te zijn, maar wel allemaal ketting rokers. Aan deze dames kon je nu eens zien hoe verwoestend het roken was voor je gezondheid. Maar goed. Ik merkte al snel dat ze haar post niet wilde delen met iemand anders de chef daar, en dat was toch de vacature. Bovendien, ben ik van mening dat je zelf bedruipend moet zijn. Dat mensen die weinig geld hebben daar zich kunnen inkleden, geen probleem, maar als je de winkel openstelt voor iedereen, kun je het bij de rijken halen en de armen geven, zo deden wij dat bij de meubelbeurs. Wij lieten de rijken betalen voor de armen. Ook daar zou men iets van zich laten horen, maar ook daarvan zit ik nog steeds op antwoord te wachten.

Ik werd ook nog naar Seniorweb Landgraaf gestuurd. Maar dat in een apart verhaal.

Klassieke Muziek

Op dezelfde dag schreef ik ook op een vacature waar ze iemand zochten die van klassieke muziek hield en met mensen in een verzorgingshuis in Voerendaal 't Brook over klassieke muziek te praten.

Ik zelf ben een enorme liefhebber van klassieke muziek, heb ook veel platen en CD's met klassieke muziek, van Beethoven tot Poulenc, dat leek me wel iets, ondanks dat het een beetje uit mijn buurt was, maar goed ik zocht nu eenmaal vrijwilligerswerk en daar moet je ook wat voor over hebben en met bar slecht weer of te warm weer kon ik nog altijd gebruik maken van de Regiotax bedacht ik me.

Ik heb nog een mail ontvangen dat ze het ontzettend leuk vonden.
Wat leuk dat je interesse hebt in vrijwilligerswerk bij ’t Brook.
Ik heb je gegevens doorgestuurd naar mijn collega Robin Hendriks, zij zal binnenkort contact opnemen voor een kennismakingsgesprek.
 
Met vriendelijke groet, Judith Schuitert Vrijwilligerscoördinator
 
Stichting Cicero Zorggroep St. Brigidastraat 3 Postbus 149 6440 AC  Brunssum

Het kennismakingsgesprek heb ik nooit gehad. Blijkbaar heeft deze Robin het meest voorkomende angstsyndroom met de naam Transfobie. De lockdown kwam en na de lock down, was er geen belangstelling meer tenminste ik heb niks meer vernomen.
Vacature staat nog altijd in de vacature bank en is er in gezet door Cicero, een ontzettend discriminerende organisatie, want daar heb ik meer op advertenties geschreven, waarvan ze van zeiden dat ze niet meer nodig waren, maar de advertenties bestaan nog steeds, ondanks dat ik telkens vraag, om ze weg te halen.

Budgetcoach 2

2 dagen er na schreef ik op een advertentie van Humanitas, ook voor budgetcoach. Ik kreeg een mail terug, dat ze het fijn vonden, maar ik moest me wel inschrijven bij Humanitas, dat kon via de website en ik moest aan cursussen deelnemen op dat gebied. Was ik ook voor te vinden. De eerste lCorona lockdown gooide roet in het eten, maar daarna zouden ze contact met me opnemen.
Je raad het al, noot meer wat gehoord.
Dat is een humane organisatie zou je denken, een organisatie met geen vooroordelen. Vergeet het maar. Dat zijn de ergste, die discrimineren het hardste.

Budgetcoach 1

Diezelfde dag schreef ik op een vacature voor budgetcoach ook in Terwinselen. Ik ging zelfs op gesprek, maar de dienstdoende budgetcoach meende dat ik niet geschikt was, hij kende me niet wist niet wie ik was, maar had zijn oordeel al klaar, voordat we met elkaar gesproken hadden. Nu is het wel zo, dat de Buurt coach mij kent, van vroeger toen ik nog bij de EK Meubelbeurs werkte regelde ik alles bij dat vrijwilligerswerk, want het hele reilen en zijlen van de EK Meubelbeurs lag lange tijd in mijn handen, want ik zorgde altijd voor de gigantische omzet, ieder keer als ik er niet bij was storte de omzet in elkaar.
En die budgetcoach die mij niet geschikt vond, was dat wel een goede coach, hij had zijn oordeel al klaar, zou hij ook zo met de probleemmensen zijn omgegaan. Weet je je krijgt er nooit en vinger achter, maar het is in mijn visie de reinste discriminatie.

Webmaster en webdesigner

Een koor ik meen op Terwinselen zochten een webdisgner en webmaster, dat was natuurlijk een kolfje naar mijn hand, ik maak immers de webpagina terwinselen.eu ben er geboren, wat wil je nog meer, de website over Terwinselen trekt 100duizend bezoekers per jaar, ik bedoel maar, dat laat toch zien dat ik het kan. Tik Terwinselen in bij google en je ziet dat ik bijna boven aan sta met Historie Terwinselen.

Ik heb nooit meer iets vernomen.

Meer als onbeschoft, lijkt me.