Discriminatie

Discriminatie

We moeten het eens over discriminatie hebben!

Laten we het eens over discriminatie hebben. Nederland pretendeert een land te zijn waar je alles mag en waar iedereen mag zijn, wie die is. Is dat wel zo? Nee dat is niet zo. Buiten het hokje mannetje vrouwtje komen, dat gaat niet, tenminste als je daar in blijft in zitten, want mocht je naar een ander hokje gaan, daar kunnen mensen niet tegen, dan moeten ze hun gedrag gaan veranderen en dat gaat niet, want daar zitten ze in vastgeroest. Al bij het woordje homo of lesbienne zijn er mensen waar de stoppen van doorslaan.
De aanvaarding van Transgenders is maar 60% wees onderzoek uit, dat was heel laag. Het COC doet daar weinig aan, dat is een clubje dat graag feest viert maar verder komen ze niet. Zolang de discriminatie van Transgenders zo hoog is, valt er niks te vieren. Ook daar heb ik een verhaal van, hoe het COCLimburg er alleen is voor de jongere en de oudere hebben ze afgedankt. Blijkbaar is het besef er niet. Dat de zelfmoorden onder transgenders het hoogste is van Nederland. Maar daar hebben ze gewoon lak aan.

Vrijwilligerswerk vergeet het maar. Fotoclub misschien, want dat is een van mijn hobby's ook niet. De maatschappij wil me niet meer, want ik mag me zelf niet meer zijn. Terwijl ik al mijn hele leven zo ben, zoals ik nu ben, maar ik heb het labeltje verandert en dat mocht niet van de zo tolerante Nederlander.

Parc Imstenrade,
AZC,
Cicero,
Seniorweb Langraaf,
Pergamijn,
Bejaardenhuis in Voerendaal,
Rob Houkens van Standy, op de Molenberg beroep Afbraakwerker
.
Schurer en Eefje Felder van de WMO in Heerlen

WMO

Hoe je als transgender besodemieterd wordt door de Gemeente Heerlen. De lijn is het zelfde als van een Mondriaan Stichting of van elke ander instelling waar ik geprobeerd heb vrijwilligerswerk te krijgen.

Ik ben al eens afgekeurd geweest in 2011, ik heb ook al eens een Scootmobiel gehad en huishoudelijk hulp, met dat laatste ben ik gestopt, omdat ik gediscrimineerd werd door verschillende hulpen, die beschuldigen uiten die niet waar waren. De discriminatie was al begonnen voordat ik in Amsterdam was geweest.
Maar nu verder met de aanvraag die ik anno 2022 deed.


Daar gaan we met een opsomming van feiten.

12-12-2022:

Ik bel de WMO van de gemeente Heerlen en vraag of ik in aanmerking kan komen voor een scootmobiel en huishoudelijke hulp.
Na een paar dagen krijg ik een brief met een verkeerde datum, want daar wordt de melding op 13-12-2022 gezet. In de brief staat ook dat het lang kan duren. In het telefoongesprek zei men 11 weken.
Dat is tegen de regels van de WMO, want een gemeente moet binnen 6 weken contact met je opnemen, dus dan moet er een tafelgesprek komen.
Op 27 februari bel ik maar eens op om te vragen hoe het ervoor staat 27 februari dus precies 11 weken had ik nog niks vernomen. Terwijl de Gemeente Heerlen beweerde tegenover het Programma Kassa dat een WMO melding bij hun na 11 weken was afgehandeld. Men deelde mij mee dat het zeker nog 5 weken zou duren, letterlijk werd er gezegd dat ze pas op de verwerking van eind oktober zaten.

17 Maart 2023
Schurer de WMO Consulent belt op voor het maken van een afspraak voor het tafelgesprek we zitten op het einde van week 13.
Op 21 Maart is het gesprek, precies 14 weken na de melding
. Ik zou niet lang hoeven te wachten op een keuringsafspraak bij de GGD.

De keuring bij de GGD zou op 18 April zijn. Op 14 april belt de GGD me op in de middag met de mededeling, dat ze de oude bestanden niet konden openen, want ze stonden op een oud computer systeem. Ik vroeg wanneer dat dit wel kon, dat wist men niet, naderhand kwam de Eefje Felder van de WMO met de mededeling, dat ik de GGD zwart had gemaakt op social media. Wat was er gebeurt, in 2012 vroeg ik 1 uur extra omdat ik een spier in mijn arm ontstoken had. In plaats van 1 uur extra, trok men mij 1 uur af. Ik vroeg het dossier van de gemeente op, wat men mij niet wilde geven, maar met de WOB kreeg ikzelf toch, tevens vroeg ik het dossier bij de GGD op, door ze naast elkaar teleggen bleek dat de medewerker Ellen Penders voor dat ik gekeurd was de, de GGD gebeld te hebben, om mij goed te keuren.
Ik kreeg gelijk, de juriste van de gemeente zei mij dat de gemeente geen contractbreuk mocht plegen, zonder mijn toestemming. Dus ik kreeg het uur weer terug, inkreeg een nieuw contract, maar het duurde 6 weken, voordat ik het geld kreeg om mijn hulp te betalen. WMO ambtenaren zijn alleen bezig om hun cliënten zoveel als mogelijk een poot uit te draaien en dat is tot op de dag van vandaag zo.
Kan best zijn dat ik dit incident ooit eens op social media gezet heb. Maar tijdens het tafelgesprek met Schurer van de WMO had ik al protest aangetekend, dat ze mij wilde laten keuren door de GGD, het protest werd gewoon genegeerd.

Vervolgens hoorde ik niks meer, in week 21 kom ik een actie door een mail te sturen naar de raad en het college de inhoud gaat over de aanvraag die nu alweer zo lang duurt.
Op 4 Mei belt Schurer me op dat ik gekeurd zou worden door Trompetter uit Zeist. Afgesproken wordt in de week van 8 mei. Aangezien ik niks hoorde van het bedrijf uit Zeist, bel ik ze op wanneer ze van plan waren te komen. De secretaris kwam met verschillende smoesjes. De art was ziek, er was geen arts beschikbaar in Heerlen en ze waren volgeboekt, want de eerst volgende vrije plek was pas rond 30 mei. Uit het gesprek werd duidelijk dat er nooit een afspraak was gemaakt. Schurer bedot de boel. Het werd stil er werd weer geen afspraak gemaakt om mij te keuren. 27 mei google ik om te kijken wat ik nog kan doen en zie dat ik een dwangsom kan opleggen. Kijk nog of de verlenging was afgelopen en dat was zo, met 2 weken zelfs. En zie opeens belt de secretaresse van Trompetter me op en maakt een afspraak met me. 2 dagen later wordt ik dan eindelijk gekeurd. Om de drukknop de ketel te Houde laat ik de ingebrekestelling staan. Na 2 weken is er nog steeds geen beslissing,
Op 13 juni en dan zitten we in week 26 kreeg ik een brief waar in staat dat ik de voorzieningen niet krijg. En aangezien ze de ingebrekestelling de 29 ste hadden binnen gekregen kreeg ik ook geen dwangsom. Maar dat was niet de datum die op het ondergetekende blad stond, dat was 27 mei, maar daar mag de rechter over beslissen, want ik had na 2 weken het advies gevolgd om het ter beoordeling van de rechter te laten.

In de middag 13 juni belde Eefje me op om te zeggen dat ik de voorzieningen wel kreeg, ik onderbrak haar om mee te delen dat ik een afwijzing had gekregen, ze deed net alsof ze er niks van af wist. Ik had de brief niet goed gelezen, nou die heb ingoed gelezen. Het is een duidelijke afwijzing, ik zei als de brief niet klopt, dan geef me een verklaring dat hij een vergissing is, nee dat kon niet. Natuurlijk kan dat. Maar dat is niet de bedoeling, de bedoeling is dat ik protest aan teken en dat ze dan officieel weer 6 weken hebben om een beslissing te nemen en die termijn weer kunnen verlengen me 4 weken. Maar ik teken geen protest aan.


In een Whatsapp bericht wordt ik ook nog wat geïntimideerd door die Eefje, met als bedoeling dat ze meer tijd krijgen om een beslissing te nemen, en zo de dwangsom te ontlopen.
Zo stelde ze dat ik de ingebrekestelling niet ondertekend had en dat heb ik wel degelijk
. Uiteindelijk heb ik besloten ze te blokkeren.
Ik spaar me zelf eentje bij elkaar. Ik denk dat het de Scoozy wordt, daar moet ik zeker 1 jaar voor sparen, maar dan heb ik wel de meest moderne scootmobiel die er bestaat. Dan nog maar 1 jaar in de eenzaamheid doorbrengen, helaas


Dossier,

Ik had gevraagd om mijn dossier te vernietigen tussen 2011 en 2018 want daar wordt ik overal aangesproken door dhr. En ik ben nooit een heer geweest. Bovendien bestaat die persoon niet meer. Ik kreeg te horen dat ze dat niet deden. Ik vroeg om dat het dossier voor iedereen te blokkeren, zodat niemand het kon inzien. Daar wist ze geen antwoord op te geven, want die vraag had nog niemand gesteld, tja je hebt een iq van 140 of je hebt het niet.
Vorige week kreeg ik een brief dat ze het dossier toch gingen vernietigen, hoezo die plotselinge ommekeer, heel simpel, de rechtbank had het dossier opgevraagd en die mogen al die malversaties niet zien.
Toch iets bereikt, maar als de rechtbank het dossier wil hebben, ik heb nog een kopie.Rob Houkens

Maandag 3 oktober 2022, om 13:09 uur gaat mijn camera bel, daarom weet ik ook het precies tijdstip, ik wilde net gaan koken. Een man stond voor mijn deur, die zei dat hij de maatschappelijk werker van de Molenberg was en dat de buren hem geroepen hadden voor de gedragingen van mij, hij wilde met me praten. Ik was verbaast, wat moest ik doen flitste het door mijn hoofd als ik weigerde, zou ik natuurlijk de schuld van alles krijgen, dus liet bik hem naar binnen. Ik vertelde mijn relaas, van de tijd dat ik hier woon, hij zegt je vertelt het zelfde wat hij vertelt, ik zeg dat kan niet, want heeft hij dan ook vertelt dat hij altijd het snoeiafval al jaren bij mij in de tuin gooit, nee zegt hij 1 keer heeft hij dat gedaan en daar heeft hij spijt van. Wat een boef dacht ik, de camera heeft het 1 maal opnoemen dat klopt, maar die 1000 zende andere keren heeft hij niet vertelt. Ik zeg ik gooi mijn snoeiafval nooit in zijn tuin, dat was niet waar volgens hem. Nou het is wel waar, kan hij dan bewijzen dat ik dat doe, nee zegt hij, nou dat kan hij ook niet want ik doe dat ook niet.
Want was het geval, de buren komen terug van vakantie en ik kwam net thuis en zie dat Sabrina de dochter rotzooi in mijn tuin zit te gooien, nu pak ik dat op en in tegenstelling tot anders gooi ik het terug, het valt boven op de heg, dus niet in hun tuin nu begint zei het weer naar mij te gooien, waarop ik hem de buurman hoor zeggen, dat ze daarmee moest ophouden hij zou het wel opruimen. Mij viel van verbazing de mond open. Nu heb ik daar een camera ophangen maar die had niks geregistreerd, dat vond ik toch vreemd. Dus de dag erna de camera kortbij gehangen en meteen de eerste dag nadat ik de camera verplaatst had neemt deze op dat hij de buurman dus, die eerst zei dat hij het wel zou opruimen, de rotzooi weer in mijn tuin gooit. Deze man is voor geen meter te vertrouwen, dat weet ik dan wel al 12 jaar, maar nu werd het in beeld gebracht. Waarom belande die rotzooi bij mij in de tuin, omdat ze dachten, dat ik het er in had gegooid, omdat ze dat altijd bij mij doen, maar ik had het er niet ingegooid.
Wat doet deze buurman nog meer,

Ieder keer als ik lekker wil buiten zitten, beginnen ze kabaal te maken, achterom, ga ik naar binnen dan doen zei dat ook
.
Gluren dat doet hij ook altijd, ik had een overgebleven stuk hekwerk op een muurtje gezet, had hij daar een bezemsteel tussen gezet, zodat hij kon blijven gluren. Met de camera's van mij heeft hij een probleem, want nu merktb hij hoe het is, om begluurt te worden, denkt hij en daar kan hij niet tegen. Terwijl mijn camera's alleen maar mensen detecteren op mijn grondgebied.
Onlangs bedreigde hij me weer met de volgende woorden: als een van de camera's mijn huis opnemen, dan ga ik niet meer naar de politie, dan regel ik dat zelf, dat herhaalde hij twee maal en toen hij dat uitsprak kwam hij op mijn grondgebied met zijn armen en dus waren er 2 camera's die insloegen en het opnamen. Die beelden had ik opgestuurd naar de politie, bureau handhaving en de gemeenteraad. Het vorig jaar zij hier 2 Boa's geweest en 4 agenten, allemaal geregeld door mijn buurman, alsof hij het slachtoffer is, die mijn camera's gecontroleerd hebben en ze zijn allemaal goedgekeurd, omdat ik me aan de regels hou.
Een van de BOa's was met hun gaan praten en ze hadden beloof dat ze meniet meer zouden pesten, dezelfde avond nam een camera aan de voorkant op dat ze bij mij kwamen belletje trekken, 8 seconden duurde de opname. Wisten ze meteen dat het geen dummies
Ik stuurde het filmpje meteen op naar de handhaver die met hun gepraat had. Die begreep er niks van, maar ik wel, hij is gewoon niet te vertrouwen, die buurman.

Nachten lang liet hij de badkamer kraan druppelen, ik heb er een kleerkas voorgezet, met isolatie er tussen, zodat het ophield.
Met ramadan zit hij tot laat in de nacht kabaal te maken en feest te vieren.
Zijn zoontje gaat balletje trappen tegen het muurtje op het moment dat ik naar buiten ging, en stopte als ik naar binnen ging en als ik 2 minuten daarna weer naar buiten ging begon hij weer,
Om 24:uur het 's nachts een zwembad op zetten. Met heel wat kabaal,
Toen ik nog geen terras overkapping had, iedere keer als ik naar bed ging en het raam open zette gingen ze Marokko bellen, en zaten ze te schreeuwen onder hun overkapping en omdat hij die aan de andere kant had afgesloten.
Hij heeft me 2 maal met de dood bedreigt, buiten waar niemand bij was, een keer kon ik vluchten naar een groep mensen dien ik het verhaal vertelde en me aanboden om me naar huis te brengen. Ik heb overwogen een bodycam aan te schaffen.
Ik had me de poort laten maken achterom, de persoon die het gemaakt had moest nog het slot monteren, dus ik was niet meer daar gekomen, toen hij het slot kwam monteren en we liepen naar de nieuwe poort, had hij het stuk wat deze man helemaal mooi had gemaakt, had de buurman het weer helemaal volgegooid met rotzooi.
In de bocht van het pad waar ik door heen moet met de fiets, heb ik stenen gelegd anders kom ik niet met de fiets door de bocht. Op een dag waren stenen weg, ik weer nieuwe er in gelegd, volgende dag waren ze weer weg en zo ging dat een week door. Ben ik eens gaan aanbellen of iemand van hun me die stenen ieder keer weghaalde, nee dat deed niemand, moet ik er maar een camera gaan hangen om te kijken wie dat doet zei ik, en meteen was het afgelopen. Aangezien zij de enige waren die ik dat gevraagd had weet je wie de pestkoppen waren.

De bewoner van dit huis voor me was ook iemand van de LHTBI gemeenschap, dien heeft hij weggepest, die man woonde gehuurd. Ik heb het huis gekocht, mij krijgt hij niet weg. Vorig jaar meenden hij de politie te overtuigen dat hij de arme sodemieter was, die opgezadeld zat met een vrouw die in hem zijn visie niet echt een vrouw is en die daarom ook niet geaccepteerd wordt. Ik zou al die dingen doen. Maar door mijn camera's kon ik bewijzen dat hij de pestkop is en de agressor. Nu hij niet meer bij de politie terecht kan en bij handhaving ook niet, probeert hij het maatschappelijk werk, en die sukkel van een Rob Houkens trapt daar op in.

Rob Houkens moest op een geven moment naar de WC, dat is de WC truc, dat schijnen ze ooit geleerd te hebben in Sittard. Daar menen ze te kunnen zien wie je bent. hij verraadt zich, de WC bril was niet opgetild, ik bedoel als je als man een plasje gaat doen, dan til je op z'n minst de bril op. Alleen varkens doen dat niet, en hij waste zijn handen niet. Dus hij was niet naar de WC gegaan om te plassen. Mijn WC is overigens schoon.
Dus als je ooit en maatschappelijk werker op bezoek krijgt, laat ze niet op je WC.

Ik moest beloven niks meer in zijn tuin te gooien, meende Rob Houkens, ik zeg dat kan ik niet beloven want als ik dat beloof dan geef ik toe dat ik dat van te voren ook had gedaan en dat heb ik niet gedaan en dat heb ik niet. Maar meneer, zei hij toen en toen was de maat vol, daar kwam zij echte aard naar buiten, Rob Houkens is net zo'n transgender hater als mijn buurman. Vierhanden op een buik, ik heb hem de deur gewezen. weg met die achterlijke idioot die nog in de vorige eeuw leeft.

Klassieke Muziek

Op dezelfde dag schreef ik ook op een vacature waar ze iemand zochten die van klassieke muziek hield en met mensen in een verzorgingshuis in Voerendaal 't Brook over klassieke muziek te praten.

Ik zelf ben een enorme liefhebber van klassieke muziek, heb ook veel platen en CD's met klassieke muziek, van Beethoven tot Poulenc, dat leek me wel iets, ondanks dat het een beetje uit mijn buurt was, maar goed ik zocht nu eenmaal vrijwilligerswerk en daar moet je ook wat voor over hebben en met bar slecht weer of te warm weer kon ik nog altijd gebruik maken van de Regiotax bedacht ik me.

Ik heb nog een mail ontvangen dat ze het ontzettend leuk vonden.
Wat leuk dat je interesse hebt in vrijwilligerswerk bij ’t Brook.
Ik heb je gegevens doorgestuurd naar mijn collega Robin Hendriks, zij zal binnenkort contact opnemen voor een kennismakingsgesprek.
 
Met vriendelijke groet, Judith Schuitert Vrijwilligerscoördinator
 
Stichting Cicero Zorggroep St. Brigidastraat 3 Postbus 149 6440 AC  Brunssum

Het kennismakingsgesprek heb ik nooit gehad. Blijkbaar heeft deze Robin het meest voorkomende angstsyndroom met de naam Transfobie. De lockdown kwam en na de lock down, was er geen belangstelling meer tenminste ik heb niks meer vernomen.
Vacature staat nog altijd in de vacature bank en is er in gezet door Cicero, een ontzettend discriminerende organisatie, want daar heb ik meer op advertenties geschreven, waarvan ze van zeiden dat ze niet meer nodig waren, maar de advertenties bestaan nog steeds, ondanks dat ik telkens vraag, om ze weg te halen.

AZC

Bij het AZC zochten ze iemand die interesse heeft in Media en Pc. Daar schreef ik op natuurlijk ik kreeg ook een antwoord.

Hallo Viviënne,
 
Wat leuk dat je vrijwilligerswerk wil komen doen op ons AZC.
Op dit moment liggen veel activiteiten stil door de Coronamaatregelen. Op het moment dat het weer kan, zal ik contact met je opnemen.
 
Hopelijk tot snel!
 
Met vriendelijke groet,
Diana Wassen
 
Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA)
AZC Heerlen

Corona tijd is al 2 maal voorbij, ik heb nooit meer wat vernomen. Is dat discriminatie, ik weet hen niet, maar onbeschoft is het zeer zeker
.